Begeleider Dagbesteding – Amstel-Meer
- Aalsmeer
- 24-24 uur
Ben jij die daadkrachtige, betrouwbare en flexibele begeleider die wij zoeken?
Krijg jij energie van een brede glimlach en wil je écht iets betekenen in het leven van mensen met een matige verstandelijke beperking? Dan pas jij misschien perfect in ons team bij de dagbesteding van Amstel-Meer in Aalsmeer!
Nieuwsgierig naar de sfeer op locatie en onze leuke cliënten?
Bekijk snel het filmpje hieronder en maak alvast kennis!
Wat ga je doen?
De cliënten van Amstel - Meer zijn emotioneel kwetsbaar en hebben baat bij rust, structuur en oprechte aandacht. Zij ervaren de dag als prettig wanneer ze niet te veel worden opgejut en als ze worden gewaardeerd om wat ze wél kunnen. Tegelijkertijd groeien ze als ze trots kunnen zijn op iets wat ze – ondanks moeite – toch voor elkaar hebben gekregen. Onze uitdaging zit dan ook in het vinden van de juiste balans tussen stimuleren en ontspannen.
Bij groeps- en individuele activiteiten kijken we goed naar ieders draagkracht. Meedoen mag, maar hoeft niet. De nadruk ligt op het gevoel van samen zijn en verbinding. Huishoudelijke taken bieden we aan op basis van interesse en mogelijkheden. We geven cliënten zoveel mogelijk regie over hun dag en bieden de ruimte om zich terug te trekken in een van de drie individuele ruimtes, zodat ze weer op kunnen laden voor gezamenlijke momenten.
Werktijden
Het gaat om een functie van 32 uur per week. Meer kan ook maar dan flexibel inzetbaar. Je werktijden zijn van 7.30 tot 15.30 (opstart op woning 1 van Amstel-Meer) of van 8.00 tot 16.00. Het zijn regelmatige diensten.
Waar kom je te werken?
Amstel-Meer bevindt zich op de Jasmijnstraat 27 tot en met 37 (oneven nummers), in Aalsmeer. Er zijn twee woningen voor mensen met EMB, drie woningen voor mensen met MVG en elf verschillende dagbestedingsgroepen. Het is voor mensen van alle leeftijden, met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. In totaal wonen er 41 mensen en de dagbesteding is 85 cliënten groot. Naast de verstandelijke beperking kunnen er sociaal-emotionele problemen, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of lichamelijke beperkingen zijn. Lees ook het verhaal van Charlene.
Wie zijn wij?
Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen wordt er gewerkt aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen de medewerkers van Ons Tweede Thuis dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij. Deze bedrijfsfilm brengt, door de ogen van de cliënten hun wereld in beeld.
Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 3.000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn 76 locaties die aangestuurd worden door ongeveer 40 locatiemanagers verdeeld over 5 clusters.
Wat bieden wij?
- De functie is ingedeeld in schaal 40 van de CAO- Gehandicaptenzorg. Wij bieden een contract voor 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.836,- en maximaal €3.825,- (o.b.v. een volledig dienstverband van 36 uur per week);
- Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
- Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
- 144 vakantie-uren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie-uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen;
- Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling.
- Met de auto is de locatie goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Er zijn meerdere busverbindingen met een busstation op loopafstand. Er is een ruime, beschutte fietsenstalling op ons terrein.
Wie ben jij?
- Je hebt een afgeronde MZ4 opleiding;
- Je bent iemand die de uitdaging ziet om deze doelgroep zo goed mogelijk te begeleiden;
- Je hebt bij voorkeur twee jaar werkervaring als begeleider óf als verpleegkundige;
- Je bent oplossingsgericht en je bent bereid om in te investeren in het opbouwen van een band met onze cliënten;
- Je bent een verbinder en durft veranderingen aan en je kan goed samen werken in een teamverband.
Contactgegevens
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy Wolvers via w.wolvers-vork@onstweedethuis.nl
Overige
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.