WAT WIL JIJ?

Werken en leren bij Ons Tweede Thuis

Demelzha Liesdek
Leerling
De Marius Meijboom, Amsterdam
onze cliënten

Demelzha Liesdek is in september gestart met haar 2e jaar SPH. Het eerste jaar deed ze voltijd, maar dit jaar wilde ze het anders doen. Ze gaat nu elke maandag naar school én werkt 24 uur als leerling bij Marius Meijboom in Amsterdam. Demelzha werkt hier met een groep mensen met ernstige meervoudige beperking en gedragsproblematiek.

Heel snel een plek

Demelzha straalt helemaal als ze enthousiast over haar nieuwe werkplek vertelt. Op internet ging ze op zoek naar een leerwerkplek. Die vond ze via de website van Ons Tweede Thuis. Na contact met de afdeling Leren en werken kon ze al meteen kennismaken bij Marius Meijboom. Twee weken later had ze een plek! Ze is heel blij met haar ontvangst op de Marius Meijboom. Collega’s hebben haar veel verteld over de doelgroep die voor haar helemaal nieuw is.

Veel meer gemotiveerd

Demelzha is, nu zij werken en leren combineert, veel meer gemotiveerd om de schoolboeken in te duiken: “De lesstof dringt beter door en je leest de theorie met meer interesse omdat je dingen herkent vanuit de praktijk. Vorig jaar had ik naast mijn voltijdstudie een bijbaantje in de weekenden. Dat was soms best moeilijk te combineren. Nu werk ik en leer ik tegelijkertijd en ben ik ook nog om het weekend vrij!”

Naar haar zin

Het komend jaar blijft Demelzha bij Marius Meijboom werken. Hierna wordt er overlegd wat je wil als student: switchen naar een andere doelgroep of toch nog een jaar met dezelfde doelgroep blijven werken. Demelzha weet het nu nog niet maar heeft het in ieder geval reuze naar haar zin.