"Als ik aan het werk ben heb ik engelengeduld"

Cynthia
Persoonlijk begeleider

Persoonlijk begeleider – Turfsteker

  • Nieuw Vennep
  • 24-28 uur

Heb jij een groot hart én wil je iets betekenen voor anderen? Dan hebben wij dé baan voor jou! Als begeleider bij Ons Tweede Thuis help je mensen met een beperking een leven te leiden dat bij hén past. Jij biedt een veilige plek, een luisterend oor en begeleidt onze bewoners bij de dingen die voor ons allemaal belangrijk zijn: zelfstandigheid, keuzes maken en jezelf kunnen zijn.

Wat ga je doen? 

  • Je helpt bewoners bij hun dagelijkse routine (denk aan samen koken, plannen maken of ondersteunen bij persoonlijke verzorging).

  • Je moedigt aan, activeert en daagt uit waar nodig.

  • Je bent écht betrokken: je denkt mee over wat iemand nodig heeft en hoe we dat met het team kunnen regelen.

  • Na je inwerkperiode word je het vaste aanspreekpunt voor een aantal cliënten. Jij bewaakt dan samen met het team hun zorgplan.

Waar kom je te werken? 

Als persoonlijk begeleider bij WV Turfsteker werk je nauw samen met drie hechte teams op locatie. Jij bent verantwoordelijk voor 3 tot 4 bewoners en biedt begeleiding die aansluit bij hun wensen en mogelijkheden. Samen met de bewoner en hun netwerk stel je een persoonlijk zorgplan op, dat je actief volgt en regelmatig evalueert.

Onze teams zijn grotendeels zelf organiserend. Jij voelt je daar prettig bij, denkt graag mee, neemt initiatief en draagt samen met je collega’s bij aan een stabiele, warme en betrokken woonomgeving.

WV Turfsteker is een kleinschalige woonlocatie midden in de wijk, waar volwassenen tussen de 20 en 40 jaar wonen. De bewoners leven samen op drie woongroepen, elk met een gezamenlijke woonkamer. Samen maken we het dagelijks leven zo prettig mogelijk. Van beslissingen over wat we eten tot plannen voor het weekend – we overleggen en beslissen samen.

Wij geloven in een Goed Leven: zoveel mogelijk vrijheid, met ondersteuning waar nodig. We werken nauw samen met familie, vrienden en andere betrokkenen van de bewoners. Samen zorgen we voor een veilige, stimulerende en fijne plek om te wonen en te leven.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen wordt er gewerkt aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen de medewerkers van Ons Tweede Thuis dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij.

Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 3.000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn 76 locaties die aangestuurd worden door ongeveer 40 locatiemanagers verdeeld over 3 regio’s.

Ons Tweede Thuis als werkgever

Bij Ons Tweede Thuis staat werkplezier hoog in het vaandel. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Ook is het voor ons van belang dat je jouw talenten én je positieve energie volledig in je baan kwijt kunt en dat je je horizon kunt verbreden als je daar behoefte aan hebt. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Als je bij ons komt werken, zorgen we voor een Warm Welkom. Jouw mening is belangrijk voor ons. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw frisse blik en staan door onze ontwikkelingsgerichte houding altijd open voor verandering en verbetering van processen. Onze locaties zijn zelf-organiserend en er heerst een open en platte cultuur.

Wat bieden wij?

  • De functie is ingedeeld in schaal 40 van de CAO- Gehandicaptenzorg en bedraagt minimaal €2.727,- en maximaal €3.678,- o.b.v. een volledig dienstverband van 36 uur per week;

  • Het gaat om een functie van 24 tot 32 uur per week;

  • Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december;

  • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;

  • 144 vakantie uren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie-uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen.

  • Een zachte landing in de organisatie en veel aandacht voor het inwerken, via het Warm Welkom-programma. 

  • Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling.

Wie ben jij? 

  • Je hebt een beroepsgerichte opleiding op niveau 4 of 5;

  • Reflectie op jouw eigen handelen en dat van jouw team vind jij een vanzelfsprekendheid;

  • Loyaal, geduldig en open zijn, ook naar jezelf;

  • Goed kunnen luisteren, interesse tonen naar cliënten en tijd maken voor gezelligheid;

  • Kunnen koken, of dit willen leren;

  • Werk je graag samen, maar kan je ook goed zelfstandig je taken uitvoeren, geef je makkelijk feedback en ontvang je dat ook graag, reageer dan op onze vacature.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de locatie 0252243743.

Overige

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Solliciteer direct

“Het raakt je echt; het voelt als een bevestiging van de waarde van je werk.”

Joke Feitsma
Assistent begeleider

Op je zestigste terug de schoolbanken in Bij Ons Tweede Thuis geloven we dat leren en ontwikkelen geen leeftijdsgrens kennen. Joke Feitsma, die onder andere na een carrière in de paardensport en thuiszorg op haar zestigste een opleiding tot assistent-begeleider startte, is daarvan het levende bewijs. Joke: “Ik dacht: als ik het niet probeer, weet […]

Lees meer
Lees meer over “Het raakt je echt; het voelt als een bevestiging van de waarde van je werk.”

Al vijftien jaar geen dag hetzelfde

Hanneke Holtmanns
Gedragsdeskundige

Bij Ons Tweede Thuis werken ook veel medewerkers in specialistische functies, bijvoorbeeld als orthopedagoog, c.q. gedragsdeskundige. Wat houdt zo’n functie in? Wat doe je dan allemaal? Hanneke Holtmanns vertelt hoe het is om als gedragsdeskundige te werken. Hanneke Holtmanns deed verschillende opleidingen die haar klaarstoomden om als gedragsdeskundige aan de slag te gaan. Na een […]

Lees meer
Lees meer over Al vijftien jaar geen dag hetzelfde

100 dagen in dienst: Romy

Romy
Begeleider

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Romy. Zij liep tijdens haar studie al eens stage bij Ons Tweede Thuis […]

Lees meer
Lees meer over 100 dagen in dienst: Romy

"Ik wilde groeien, en dat is met de modulaire opleiding gelukt!"

Marieke Gatsma – Breggeman
Persoonlijk begeleider

Marieke Gatsma – Breggeman besloot na 23 jaar de stap te zetten om het modulaire traject tot begeleider te volgen, en ze slaagde met vlag en wimpel. Marieke kwam 24 jaar geleden in de gehandicaptenzorg terecht bij Ons Tweede Thuis. “Als zestienjarige paste ik op bij leden van de hockeyclub. Een moeder van het gezin […]

Lees meer
Lees meer over "Ik wilde groeien, en dat is met de modulaire opleiding gelukt!"