Ben door dit werk een beter mens geworden

Jeffrey de Dood
Begeleider i.o., KDC de Wollewei

Switchen naar de in de gehandicaptenzorg? Dat kan!

Wil jij graag werken in de gehandicaptenzorg, maar heb je nog geen opleiding? Geen probleem! Bij Ons Tweede Thuis bieden we diverse (verkorte) leerwerktrajecten voor mensen mét en zonder ervaring in de zorg. Op deze pagina vind je een overzicht.

Verkort zij-instroom traject gehandicaptenzorg

Heb jij een afgeronde mbo 4-opleiding en enkele jaren werkervaring (mag ook buiten de zorgsector)? Dan kunnen we jou een uniek leerwerktraject aanbieden, waarmee je binnen 30 weken bij Ons Tweede Thuis aan de slag kunt als Persoonlijk Begeleider. Een unieke kans om jouw carrière als zij-instromer in de zorg een vliegende start te geven. Het leerwerktraject is ontwikkeld in samenwerking met het ROC van Amsterdam.

Het eerste Modulaire opleidingstraject start op 23 januari 2023. Medio 2023 verwachten we te gaan werven voor de tweede lichting. Heb je interesse? Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst, dan nemen we contact met jou op als het werven is begonnen.

Aanmelden

Leerling worden bij Ons Tweede Thuis

Wij zijn altijd op zoek naar leerlingen die aan de slag willen op onze locaties. Als leerling volg je een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-traject), waarbij je het werken op één van onze locaties combineert met één dag per week in de schoolbanken. Superhandig: je kunt wat je leert direct in de praktijk brengen, je opleiding wordt betaald én je ontvangt een salaris. We werken voor onze leerwerktrajecten samen met de reguliere opleiders in de regio. De leerwerktrajecten die wij aanbieden zijn:

  • Verzorgende IG/ Maatschappelijke zorg niveau 3 (driejarig combitraject)
  • Maatschappelijke zorg niveau 4 (driejarig traject)
  • MBO-Verpleegkunde (vierjarig traject)
  • HBO-Verpleegkunde (twee- tot vierjarig traject, afhankelijk van vooropleiding)
  • HBO Social Work (vierjarig traject)

Ook verkorte leerwerktrajecten mogelijk

Heb je al enige ervaring in de zorg? Misschien is ons verkorte leerwerktraject in samenwerking met het ROC van Amsterdam dan iets voor jou. Je kunt de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 3 of 4 dan in twee jaar afronden.

Naar de vacature

Waar kan ik me aanmelden?

Interesse in een leerwerktraject bij Ons Tweede Thuis? We zijn weer volop op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die aan de slag willen in de gehandicaptenzorg, maar nog geen zorgdiploma hebben. We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en eventuele ervaring. Op basis daarvan adviseren we je een passend leerwerktraject. Neem contact op met Kim Pasman, onze Praktijkbegeleider, om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Lees de ervaringen van onze leerlingen en zij-instromers, onderaan deze pagina.

Ik beantwoord je vraag graag!

Pauline Turenhout

Praktijkopleider

Ik wil op avontuur

Jeffrey de Dood
Persoonlijk begeleider in opleiding
KDC De Wollewei, Haarlem

Jeffrey de Dood (30) heeft zeebenen. Die krijg je vanzelf als je een tijdje op de grote vaart hebt gewerkt. Aan die zeebenen heeft hij niet zoveel in zijn huidige werk. Jeffrey is sinds 6 maanden persoonlijk begeleider in opleiding op Kinderdienstencentrum De Wollewei. Best een omschakeling voor iemand die de zeevaartschool heeft gedaan en […]

Lees meer
Lees meer over Ik wil op avontuur

Denise: “Het leerwerk-traject is vooral echt heel erg leuk. Ik kan het iedereen aanraden”

Denise
Assistent Begeleider
WV de Kwakel, de Kwakel

Ik ben vrij jong moeder geworden en ik was vroeger niet zo met mijn carrière bezig. Ik wilde er graag zijn voor mijn kind en werkte daarnaast parttime. Toen mijn zoon ouder werd, en er meer ruimte kwam in het gezin, ben ik – na wat omzwervingen in het bedrijfsleven – aan de slag gegaan […]

Lees meer
Lees meer over Denise: “Het leerwerk-traject is vooral echt heel erg leuk. Ik kan het iedereen aanraden”

Eurodice werkt en leert bij Ons Tweede Thuis

Eurodice Ceeder
Begeleider in opleiding
De Meijboom, Amsterdam

Ze komt uit Suriname, is 34 jaar, moeder van een dochter en werkt en leert bij Ons Tweede Thuis. Hoe ziet ze die combinatie, een opleiding Verzorgende IG MMZ en tegelijkertijd werken met cliënten op een voorziening. Eurodice: “Ik kwam een paar jaar geleden met mijn dochtertje naar Nederland. Ik wilde direct aan de slag […]

Lees meer
Lees meer over Eurodice werkt en leert bij Ons Tweede Thuis

Judith begeleidde Ashley tijdens haar leerwerk-traject

Judith en Ahsley
Leerwerk-traject
De Turfsteker, Nieuw Vennep

Ashley was leerling bij Ons Tweede Thuis en heeft onlangs haar opleiding niveau 4 met succes afgerond. Nu is ze begeleider op woonvoorziening Turfsteker. Bij haar opleiding is ze onder andere begeleid door Judith. Zij was haar werkbegeleider en later praktijkopleider. Wat heb je aan iemand als Judith als je leert en werkt bij Ons […]

Lees meer
Lees meer over Judith begeleidde Ashley tijdens haar leerwerk-traject