Werken als verpleegkundige bij Ons Tweede Thuis?

Het grote verschil tussen werken als verpleegkundige in een ziekenhuis of in de gehandicaptenzorg is het contact dat je met de cliënten hebt. Bij Ons Tweede Thuis leer je de bewoners echt kennen, je loopt een stukje mee op hun levenspad. Terwijl je in het ziekenhuis meer verpleegtechnisch bezig bent. Oftewel het verschil tussen care en cure.  

Desondanks is de verpleegkundige uitdaging zeker zo groot. Er spelen complexe vragen bij kwetsbare mensen die zichzelf vaak moeilijk kunnen uiten. Aan jou de taak hen zo goed mogelijk te helpen. Dat maakt het werk ontzettend interessant én geeft voldoening. Iedere dag opnieuw. 

JIJ & IK, je voelt het. 

Bekijk vacatures

Waarom Ons Tweede Thuis?

  • Je draagt bij aan een goed leven voor mensen die het ‘t hardst nodig hebben. 

  • Je werkt samen met collega’s die zich graag voor de bewoners en elkaar inzetten. 

  • Jouw initiatief, ideeën en ontwikkeling staan bij ons hoog in ‘t vaandel.  

  • Heb jij specifieke wensen? Dan gaan wij op zoek naar een oplossing. 

“Werken met de cliënten van Ons Tweede Thuis is puur, open, maar ook vaak zoeken.” Marlies, specialistisch verpleegkundige 

Wat ga je doen?

Als coördinerend verpleegkundige zorg je er allereerst voor dat het de cliënten goed gaat. Je hebt een signalerende functie, bent de schakel tussen de huisarts, avg en het ziekenhuis, je autoriseert collega’s op risicovolle en voorbehouden handelingen, je helpt de medicatieverantwoordelijke bij het medicatiebeleid op de groepen en draagt actief bij aan het ontwikkelen van ‘ziekenhuiszorg’ op de locatie. 

Mariëlle, kinderverpleegkundige, vertelt: 

“Ik werk al 16 jaar met veel plezier bij Ons Tweede Thuis. Ik ben ooit begonnen in het ziekenhuis en ben de gehandicaptenzorg eigenlijk ingerold. En na al die jaren doe ik dat nog altijd met veel plezier en overgave. Het werk is minder vluchtig doordat je echt een band opbouwt met zowel het kind als de ouders. Als je dan op de locatie aankomt en een kind zegt “ik vind jou lief” en bij een ander kind dat niet kan praten zie je na een aanraking het gezicht oplichten, dan krijg je echt een gevoel van blijdschap, van echte waardering.”  

Bekijk vacatures

Wat heeft Ons Tweede Thuis te bieden?

Wij vinden professionele en persoonlijke ontwikkeling, eigen initiatief en een prettige werksfeer heel belangrijk.   

Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, door en door aanvullende taken. Naast alles wat je wilt leren om je dagelijks werk beter te doen, krijg je ook de kans om je bijvoorbeeld te verdiepen in risicovolle handelingen, specifieke wondzorg en palliatieve zorg.  

En qua eigen initiatief en taken waarderen we het als je een andere werkwijze aandraagt, een verbeterpunt signaleert of wilt meedenken over het beleid van de organisatie. Dit alles in een prettige sfeer met veel vrijheid.  

Bij Ons Tweede Thuis staan de cliënten en de medewerkers beiden op nummer 1. 

Meer weten over werken als verpleegkundige bij Ons Tweede Thuis?

Ben je benieuwd of jij een rol kunt spelen als verpleegkundige bij Ons Tweede Thuis? En welke rol jou dan het beste past? Bekijk dan onze vacatures. Ben je er toch nog niet helemaal uit, neem dan contact op met Sjoukje voor meer informatie: 06 25711830 of via mail

Benieuwd naar meer ervaringen van medewerkers?
Ingrid: ik vind de gehandicaptenzorg helemaal geweldig

Bekijk vacatures

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."