"Als ik aan het werk ben heb ik engelengeduld"

Cynthia
Persoonlijk begeleider

Assistent begeleider – Ijweg

  • Hoofddorp
  • 24-36 uur

Ben jij die doener met een warm hart? Op woonlocatie de IJweg in Hoofddorp wachten bewoners met een zeer ernstige verstandelijke beperking op een assistent begeleider zoals jij.

Wat ga je doen

Jij begrijpt wat niet altijd in woorden gezegd kan worden.
Als assistent begeleider bied je dagelijkse ondersteuning aan cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Jij helpt hen niet alleen bij de verzorging (ADL), maar vooral ook bij het begrijpen van de wereld om hen heen. Samen met collega’s, het netwerk en naasten geef je vorm aan een dag die structuur, veiligheid én betekenis biedt.

Deze cliënten hebben 24 uur per dag begeleiding nodig. Ze laten op hun eigen, unieke manier zien wat ze voelen en wat ze nodig hebben — soms met een lach of een knuffel, soms door gedrag dat vraagt om nabijheid en geduld. Jij weet daar sensitief en professioneel op in te spelen.

Je bent onderdeel van een hecht team waarin samenwerken vanzelfsprekend is. Je denkt actief mee over hoe de dagelijkse begeleiding vorm krijgt en levert een waardevolle bijdrage aan de sfeer, structuur en continuïteit op de groep. Binnen ons zelforganiserende team heb je volop ruimte om initiatief te nemen en te groeien in je rol.

Bij ons krijg je de kans om écht verschil te maken — gewoon door wie jij bent en hoe jij er bent.

Waar kom je te werken? 

Wonen op de IJweg: waar nabijheid en aandacht het verschil maken
Op onze woonvoorziening aan de IJweg bieden we 24-uurszorg aan twee doelgroepen. Op de begane grond wonen, verdeeld over twee groepen, elf jongeren met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Ze zijn tussen de 12 en 25 jaar oud en lichamelijk gezond.

Deze cliënten hebben intensieve begeleiding nodig — niet alleen bij de persoonlijke verzorging, maar vooral bij het begrijpen van hun omgeving. Ze communiceren op hun eigen manier hoe ze zich voelen en wat ze nodig hebben. Soms door een lach, een knuffel of een ontspannen moment samen een filmpje kijken. Maar ook door gedragingen die vragen om nabijheid, duidelijkheid en professionele ondersteuning.

Op deze locatie maak je dagelijks verschil met kleine momenten. Door écht aanwezig te zijn, te luisteren zonder woorden en samen te werken in een betrokken team, bouw je aan vertrouwen, veiligheid en kwaliteit van leven.
Werktijden:

Dagdiensten: 08:30 tot 13:30 of 08:30 tot 16:00.

Avonddiensten: 14:30 tot 22:00.

Nachtdienst: 21:45 tot 08:45. Slapen is van 23:00 tot 06:45

Slaapdienst: van 21:45 tot 08:45. Slapen is van 23:00 tot 06:45. - 50% uitbetaald

Weekenddiensten zijn ongeveer hetzelfde.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in wisseldiensten volgens een rooster, dat ruim tevoren bekend is. Je hebt een vaste groep waar je mee werkt, maar bent eventueel breed inzetbaar binnen de hele woonvoorziening wanneer dit nodig is.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen wordt er gewerkt aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen de medewerkers van Ons Tweede Thuis dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij. Deze bedrijfsfilm brengt, door de ogen van de cliënten hun wereld in beeld.

Ons Tweede Thuis als werkgever

Bij Ons Tweede Thuis staat werkplezier hoog in het vaandel. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Ook is het voor ons van belang dat je jouw talenten én je positieve energie volledig in je baan kwijt kunt en dat je je horizon kunt verbreden als je daar behoefte aan hebt. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Als je bij ons komt werken, zorgen we voor een Warm Welkom. Jouw mening is belangrijk voor ons. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw frisse blik en staan door onze ontwikkelingsgerichte houding altijd open voor verandering en verbetering van processen. Onze locaties zijn zelf-organiserend en er heerst een open en platte cultuur.

Wat bieden wij?

  • De functie is ingedeeld in schaal 35 van de CAO- Gehandicaptenzorg met een bruto maandsalaris van minimaal €2.546,- en maximaal €3.564,- o.b.v. een volledig dienstverband van 36 uur per week;
  • Een functie voor 24 tot 36 uur per week;
  • Werk je onregelmatig, dan krijg je ook nog onregelmatigheidtoeslag hierboven op;
  • Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
  • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
  • 144 vakantieuren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie-uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen.
  • Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling.

Wie ben jij? 

  • Minimaal een relevante opleiding op MBO- 3 niveau (bijv. MMZ/SPW/SPH);
  • Ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke handicap;
  • In staat te werken volgens de afspraken in de ondersteuningsplannen (POP) van de cliënten;
  • Bereid in wisseldiensten te werken, inclusief nachtdiensten.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: WV IJweg (0235553258).

Overige

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Solliciteer direct

‘Eigenlijk is er geen reden om geen opleiding te doen’

Fietje Hoving
Werkbegeleider

Hoe er door incompany en modulaire opleidingen een frisse wind waait op de Schoolweg Fietje Hoving werkt als werkbegeleider bij woon- en dagcentrum Schoolweg in Ouderkerk aan de Amstel. Richard de Geus is locatiemanager op deze locatie. Samen zijn zij nauw betrokken bij de incompany en modulaire opleidingen die aan medewerkers en zij-instromers worden aangeboden. […]

Lees meer
Lees meer over ‘Eigenlijk is er geen reden om geen opleiding te doen’

“Dit werk is meer dan alleen zorg verlenen”

Cynthia van Nie
Verpleegkundige

Cynthia werkt als verpleegkundige bij Ons Tweede Thuis in Amstelveen, op woonvoorziening Mozaïek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Sinds 2021 maakt ze deel uit van een veelzijdig team, bestaande uit diverse zorgprofessionals met én zonder zorgachtergrond. In haar werk combineert ze verpleegkundige zorg met persoonlijke begeleiding. “De rol van verpleegkundige gaat veel verder […]

Lees meer
Lees meer over “Dit werk is meer dan alleen zorg verlenen”

“Het raakt je echt; het voelt als een bevestiging van de waarde van je werk.”

Joke Feitsma
Assistent begeleider

Op je zestigste terug de schoolbanken in Bij Ons Tweede Thuis geloven we dat leren en ontwikkelen geen leeftijdsgrens kennen. Joke Feitsma, die onder andere na een carrière in de paardensport en thuiszorg op haar zestigste een opleiding tot assistent-begeleider startte, is daarvan het levende bewijs. Joke: “Ik dacht: als ik het niet probeer, weet […]

Lees meer
Lees meer over “Het raakt je echt; het voelt als een bevestiging van de waarde van je werk.”

Bianca maakte de overstap vanuit de ouderenzorg

Bianca
Assistent Begeleider

Bianca maakte de overstap vanuit de ouderenzorg: “Ik heb meer tijd voor de bewoners en kan veel meer warme zorg bieden!” Bianca Beelen Bezemer heeft een medische achtergrond en werkte jarenlang in een verpleeghuis en in de psychiatrie. Haar droom was altijd om in de gehandicaptenzorg te werken. Zij is nu assistent-begeleider bij Meer-Heem. Bianca: “Hier wonen […]

Lees meer
Lees meer over Bianca maakte de overstap vanuit de ouderenzorg