Zorg voor mijn cliënten met engelengeduld

Cynthia Krab
Persoonlijk begeleider, De Turfsteker

Zorg goed voor jezelf

Om er voor een ander te kunnen zijn, moet je goed voor jezelf zorgen. We organiseren veel leuke activiteiten die te maken hebben met ontwikkeling, vermaak, verbinding en lekker bewegen. Leuke (online) evenementen, workshops en lezingen bijvoorbeeld, maar ook (beweeg)challenges, en andere leuke acties, speciaal voor medewerkers van Ons Tweede Thuis.


Feestweek vol (online) gezelligheid

In de winter (dit jaar in de laatste week van februari) organiseren we een feestweek, vol met leuke online activiteiten, zoals bingo, pubquiz en muziekbingo in de avonduren. Alle collega’s zijn uitgenodigd om mee te doen. Lekker ongedwongen en ontspannen vanuit de luie stoel. Gewoon tijd voor wat plezier. Collega’s kunnen alleen meespelen, met het gezin of gezellig samen met het team… en uiteraard zijn er met de spellen leuke prijzen te winnen!

Overdag bieden we in die week online lezingen en workshops aan. Denk aan lezingen van inspirerende sprekers zoals Jochem Uytdehaage, Teun de Nooijer en Erik Scherder, maar ook een kookworkshop van Dokter Tamara en een workshop over hoe je ook tijdens het dagelijks werk zo veel mogelijk aandacht kunt hebben voor jouw eigen vitaliteit.

 

 

Ommetje met Ons Tweede Thuis

Lekker bewegen is belangrijk voor je hersengezondheid. En dan hoef je je niet eens in het zweet te werken. Een ‘ommetje’, een wandeling van 20 minuten is al prima. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. In 2021 hebben we de Ons Tweede Thuis Ommetje-wandelcompetitie opgezet, waarbij locaties tegen elkaar strijden. Dat levert prachtige plaatjes op!

Open Huis

Ons Tweede Thuis heeft meer dan 90 locaties en de meeste collega’s kennen alleen de locatie waar ze zelf werken. Maar hoe leuk is het om eens een kijkje te nemen in de keuken van collega’s. Wat voor mensen begeleiden ze? Wat beweegt de collega’s die er werken? En welke kennis hebben ze in huis? We organiseren daarom geregeld op Open Huis! Locaties openen hun deuren en hebben een speciaal programma samengesteld waarmee ze collega’s kennis laten maken met wat zij in huis hebben. Hieronder vind je een terugblik op een vorige editie.