Zorg voor mijn cliënten met engelengeduld

Cynthia Krab
Persoonlijk begeleider, De Turfsteker

Jouw ontwikkeling

Omdat je nieuwsgierig bent, omdat je je kennis wilt verbreden, omdat je nóg beter aan wilt sluiten bij de behoeften van een cliënt: er zijn 1001 redenen om te willen leren. En dat stimuleert Ons Tweede Thuis. Niet alleen de medewerker die leert profiteert van de kennis die hij of zij opdoet, maar ook onze collega’s, organisatie én de cliënten. Wij geven onze medewerkers dan ook volop de ruimte om te experimenteren, te leren en te groeien, zodat zij het beste uit zichzelf halen.

Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen zijn belangrijke begrippen in onze organisatie. We zien het niet als een doel op zich, maar wel als iets essentieels. Het zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van zorg hoog blijft. Én voor een open, positieve en onderzoekende sfeer in het dagelijks werk. Meer werkplezier dus.

Een paar belangrijke uitgangspunten:

  • Leren gaat verder dan opleiden en trainen, je doet het bewust, samen, overal en altijd.
  • Wij vinden het belangrijk dat medewerkers aan het roer staan van hun eigen ontwikkeling. Een onderzoekende houding en een nieuwsgierige blik waarderen we in onze collega’s.
  • Ook een positief kritische blik wordt gewaardeerd. We leren namelijk door onszelf én elkaar prikkelende vragen te stellen, en te kijken naar wat we doen en hoe we het doen.
  • Oefen, probeer en experimenteer. Struikelen mag.
  • Niemand leert alleen. We leren van en met collega’s en in de Driehoek (cliënt-medewerker-familie) en we helpen elkaar.