Bianca

Meer tijd voor de bewoners en voor warme zorg

Bianca maakte de overstap vanuit de ouderenzorg: “Ik heb meer tijd voor de bewoners en kan veel meer warme zorg bieden!”

Bianca Beelen Bezemer heeft een medische achtergrond en werkte jarenlang in een verpleeghuis en in de psychiatrie. Haar droom was altijd om in de gehandicaptenzorg te werken. Zij is nu assistent-begeleider bij Meer-Heem. Bianca: “Hier wonen cliënten met een cognitief niveau tussen de twee en zeven jaar, sommigen hebben een iets hoger niveau. Bijna allemaal maken ze gebruik van een rolstoel. We hebben ook bewoners die niet zelf kunnen praten, met hen gebruiken we gebarentaal. Met mijn V-IG diploma kon ik aan de slag als assistent-begeleider. Nu maak ik via Ons Tweede Thuis nog een stap met de versnelde MMZ-opleiding persoonlijk begeleider van twee jaar. Daar ben ik heel trots op! Ik wil me graag verder ontplooien.

Anders denken

Ik merk dat ik vanuit mijn expertise van de ouderenzorg en psychiatrie wel eens anders denk dan mijn collega’s bij Meer-Heem waar ik werk. Mijn maatschappelijk opgeleide collega’s gaan meer op hun gevoel af, zij denken anders. In de psychiatrie werken alleen mensen met een medische achtergrond.

Warme zorg

Hier in de gehandicaptenzorg is het superwarme zorg! Mijn collega’s en ik kunnen zoveel liefde geven aan de bewoners. In een verpleeghuis ben je aan het rennen en vliegen en dat is hier ook wel zo, maar het is hier heel huiselijk met bijvoorbeeld een eigen kok. Het voelt echt als thuiskomen.” Bianca werkte voorheen zelfstandig op acht bewoners, bij Meer-Heem zijn twee begeleiders op acht bewoners. “Nu ervaar ik de gezelligheid van collega’s en voel ik me onderdeel van een groot team. Geen dienst is hetzelfde. We hebben hier meer tijd voor de bewoners, echt warme zorg!”

Veel ruimte

De rol van de locatiemanager is belangrijk, Bianca ervaart het contact als laagdrempelig. “Mijn manager helpt mij echt. Ik krijg veel ruimte. Hij ziet wat ik kan en ik word nu alvast klaargestoomd voor de opleiding. Leren is hier makkelijker omdat je ook spart met je collega’s. Dat gaat me straks ook helpen met mijn opleiding. Ik voel de steun van mijn team achter me”, aldus Bianca.

Gek doen

“Weet je wat ook anders is? Je kunt hier lekker knuffelen, dansen en gek doen! In de reguliere zorg vinden we dat al snel gek en wordt er raar naar je gekeken. Je geneert je snel, dat is hier niet zo. Er valt zoveel te bouwen, daar haal je ook energie uit. Ik voel me trotser en veel krachtiger dan eerst: kom maar op met die opleiding.”

Bekijk vacatures voor assistent-begeleiders en begeleiders

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."