Elly

Zoveel aandacht voor jou

Elly van der Voorn werkt al langer in de gehandicaptenzorg, sinds enige tijd werkt zij bij Ons Tweede Thuis. Zij kwam via via bij de organisatie terecht. Puur toeval. Of niet?

Goed gevoel

“Ik hoorde goede verhalen over Ons Tweede Thuis en ben gewoon gaan solliciteren. Best spannend want mijn laatste sollicitatie was acht jaar geleden. Ik kwam hier binnen en voelde meteen een goede sfeer. Het gesprek met de locatiemanager verliep ook heel prettig. Ik mocht een ochtend meewerken en dat beviel van beide kanten prima. Meteen na die ochtend werd ik gebeld dat ik was aangenomen. Da's ook fijn, dat het zo snel duidelijk is.

Bijzonder

Ik vind het geweldig om met mensen met een ernstige verstandelijke beperking te mogen werken. Het zijn bijzondere mensen van wie wij, als we goed willen kijken en luisteren, nog veel kunnen leren. Vanmiddag was ik met iemand aan het fietsen en zij legde tijdens het fietsen haar hoofd tegen mijn schouder. Dat vond ik zo'n mooi gebaar. Zij genoot zo van het fietsen, dan geniet je zelf volop mee.

Met elkaar

Je doet het hier samen. Dat ervaar ik heel sterk. We vullen elkaar aan. Gewoontevorming is best wel een risico in dit werk. ‘Ja we doen het nou eenmaal altijd op deze manier. Dat vindt hij of zij prettig.' Maar dat betekent dus dat er zo goed als nooit iets verandert. Je moet blijven proberen, je moet blijven prikkelen. Dan is het fijn dat je als nieuwe medewerkster de ruimte krijgt om dingen op je ‘eigen’ manier te mogen doen. Die ruimte krijg je hier. Wat me trouwens ook gelijk opviel, is dat ik allerlei soorten cursussen kan doen. Je krijgt hier kansen om je verder te ontwikkelen, ook als je al wat langer in het werk zit zoals ik.

Twee zinnen?

Twee begrippen ervaar ik bij Ons Tweede Thuis heel sterk: saamhorigheid en gelijkwaardigheid. De betrokkenheid is hier groot en dat vind ik heel fijn. Dat is uiteindelijk ook iets dat je merkt in het werken met de cliënten. Die gelijkwaardigheid werkt door in de sfeer en de cultuur. Ons Tweede Thuis is voor mij een goed georganiseerde professionele zorginstelling, waar ik mag werken. Dat voelt voor mij, als een warm bad.”

Bekijk vacatures voor assistent-begeleiders en begeleiders

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."