WAT WIL JIJ?

Flexkracht Danique vertelt over haar werk bij Ons Tweede Thuis

Danique Wildenberg
Flexmedewerker
Beethovenlaan, Aalsmeer
Foto Danique

Danique: ”ik heb altijd al interesse gehad in de zorg. Ik ben op mijn 16de begonnen bij Ons Tweede Thuis als vakantiebaan in de zomer en nu ga ik bijna mijn derde jaar in. Ik werk nu ook in het weekend en als het door de weeks nodig is, dan ben ik er.”

Dat is Danique Wildenburg ten voeten uit. Ze is 19 jaar en studeert ‘Sociaal werk & PABO’ in Leiden. Een bijzondere en nieuwe combinatie die pas drie jaar bestaat. Er waren maar een paar plaatsen voor de opleiding en Danique is één van die studenten. De opleiding is een combinatie van onderwijs en zorg en daarbinnen specialiseert ze zich in de jeugd.

”Ik ben vakantiewerker bij Ons Tweede Thuis geworden omdat ik ervaring op wilde doen. Is de zorg echt iets voor mij, zit ik op het juiste spoor als ik het speciaal onderwijs in wil gaan? Ondertussen ben ik er wel achter dat ik deze kant op wil. Wat het precies gaat worden weet ik nog niet.”

Ik heb leuke collega’s en er zijn altijd mogelijkheden om meer te werken. Ik heb inmiddels op verschillende locaties gewerkt, omdat daar mensen nodig waren. Het werk is niet zo standaard als een bijbaantje in de supermarkt en ook het salaris ziet er een stuk beter uit! En echt, het staat super goed op je CV voor later.

De diensten die ik draai zijn meestal 7 uur en dat vind ik prima te doen. Als je plezier hebt in je werk, zijn de uren zo voorbij. De bewoners waarmee ik werk zijn ook heel gezellig, we maken er elke dag een feestje van.

In de zomer doen we met de bewoners leuke dingen, zoals een rondje lopen of fietsen. We gaan iets bakken of doen een ander leuk uitje. Je bouwt echt een band op met deze mensen. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar ik werk vaak samen met vaste medewerkers, dus als ik vragen heb kan ik daar altijd terecht”.