WAT WIL JIJ?

Dané van Leeuwen is werkstudent bij locatie Westwijk

Dané van Leeuwen
Flexkracht/Bijbaan
Westwijk, Amstelveen
Foto Dane

Super makkelijk combineren met school. Omdat ik het leuk werk vind, vind ik het ook niet zwaar en het kost me geen moeite om twee of drie keer in de week te werken.” Dané van Leeuwen is 22 jaar en vierdejaars-studente Social Work (SPH). Zij werkt al 3,5 jaar bij woon- en dagcentrum Westwijk. “Ik had een tussenjaar en kwam via een bekende ik bij Ons Tweede Thuis. Ik werkte fulltime. Ik begon van 7.00-10.00 op de woning en daarna op het dagcentrum op alle groepen. Ik heb veel geleerd van de verschillende doelgroepen. Hiervoor had ik nog nooit gewerkt met mensen met een beperking. Super leuk om een tussenjaar zo in te vullen en ik weet nu ook welke doelgroepen me aanspreken.

Goede werkgever

Na het tussenjaar begon ik met de studie Social Work (SPH) en kreeg ik een weekendcontract voor twee weekenden in de maand. Ik werk nu alleen op de woning, niet meer op het dagcentrum. Op de woning werk je vaak van 15-22.30 en kun je zelfs na een schooldag nog werken. We lachen samen, je kookt voor ze en ik vind het super gezellig! Geld is een mooie bijzaak want het verdient prima, zeker als je student bent. Plus, Ons Tweede Thuis is een hele goede werkgever met eindejaarsuitkering, vakantiegeld, extra vrije uren die je kunt inzetten. Ik werk er nu best al een tijd en groei mee met de organisatie. Ze bieden veel aan voor jonge mensen zoals ik. Ik krijg echt waardering terug. Bijvoorbeeld na de zomer een klein presentje voor onze inzet of een kaarsje voor in de wintermaanden.

Flex

Nu werk ik als flex-medewerker bij verschillende woningen. Iedere woning heeft zijn eigen charme. Een ouderenwoning met een gemoedelijke huiselijke sfeer, een zorgwoning met een aantal mensen in een rolstoel. Daar is het stukje 1:1 aandacht heel mooi. Een andere woning draait echt om humor en grapjes maken. Nu weet ik nog niet zo goed wat ik hierna wil doen want ik vind de afwisseling zo leuk. Ik sta elke dienst op een andere woning.

Kom werken

Ik zeg altijd tegen iedereen: hier komen! Hou wel rekening met het stukje verzorging, dat is op elke woning. Niet twijfelen want het is zo leuk en je krijgt er zoveel voor terug! Net even die lach of gezellig met z’n allen aan tafel zitten en die huiselijke sfeer creëren. Inlevingsvermogen is belangrijk, net als samenwerken. Zeker als je een sociale studie doet, kun je dit wel. Je mag alles aan je collega’s vragen. Je leert hier zoveel, ook dingen die ten gunste komen van mijn studie. Ik heb ook leren koken voor tien personen. Je moet wel een beetje geordend zijn en zorgzaam. Je bent er voor anderen. Voor we naar huis gaan dragen we over, als er iets gebeurd is dan delen we de verhalen met elkaar. Heel belangrijk dat je nog even je collega’s ziet, dat vind ik juist leuk!”