WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Gitta

Gitta van der Linden
Locatiemanager Wijkteams Amstelland
Amstelveen
Gitta is 100 dagen in dienst bij Ons Tweede Thuis en deelt haar ervaringen

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Gitta van der Linden. Zij werkt als Locatiemanager van de wijkteams in Amstelland. Gitta: “Ik ben blij dat ik hier ben!

Gelijkwaardigheid en gelijke kansen voor iedereen, dat is mijn drijfveer. Daarom zat ik op school al in een anti-discriminatiegroep en heb ik altijd bij maatschappelijke organisaties gewerkt. De laatste vijf jaar bij de gemeente Haarlem en nu als Locatiemanager Wijkteams Amstelland bij Ons Tweede Thuis. Gelijk zijn aan elkaar, dat zegt iets over mij. Dat is waarom JIJ&IK goed bij mij past.

Wat was je eerste indruk?

In Haarlem ontmoette ik voor mijn werk mensen met een beperking en ik zag hoe veel zij te bieden hebben. Ik vond het werk bij de gemeente leuk, maar ik wilde nog wat dichter bij deze doelgroep. Toen heb ik heel bewust gekeken wat er bij mij past en mensen die ik ken bij Ons Tweede Thuis gesproken. Ons Tweede Thuis is een zachte organisatie met het hart op de juiste plek. De zorgvisie staat voor gelijkwaardigheid en dat past bij wie ik ben.

Het grote verschil tussen Ons Tweede Thuis en werken bij de gemeente is toch wel dat de gemeente een politiek gedreven organisatie is, waar je altijd rekening mee moet houden. Bij Ons Tweede Thuis hoeft dat niet. Hier kan ik makkelijker ontwikkelingen in gang zetten en dingen proberen. Die vrijheid biedt heel veel ruimte om kansen te pakken en om met elkaar te bouwen.

Wat maakt het leuk om bij Ons Tweede Thuis te werken?

De cultuur bij Ons Tweede Thuis is het samen oplossen en iedereen is bereid je te helpen. Het is een mooie organisatie met kansen voor medewerkers kansen om jezelf te ontwikkelen. Er zijn goede personeelsregelingen voor opleiding en persoonlijk leiderschap.
Ik vind het belangrijk dat onze cliënten een bijdrage kunnen leveren in hun omgeving, buurt of samenleving. Dat kan werk of dagbesteding zijn, maar ook iets betekenen in de buurt. En door ontmoeting van mensen te stimuleren, wordt er niet meer gekeken naar afkomst, beperking, leeftijd of hoe je eruit ziet, maar naar wat je bijdraagt en het plezier om met elkaar iets te doen.

Als Locatiemanager werk ik graag in gelijkwaardigheid. Ieder heeft zijn eigen expertise en inbreng. Diversiteit en verschillende perspectieven is juist belangrijk binnen een organisatie. Natuurlijk moet je soms knopen doorhakken, maar daar probeer ik altijd een goed gesprek aan vooraf te laten gaan. Ik hoop ook dat mensen naar mij toekomen als ze ergens niet mee eens zijn, zodat we de dialoog kunnen voeren.

Waar moest je aan wennen?

Waar ik wel aan moet wennen, zijn de vele afkortingen en de zorg in zijn geheel. Daaraan merk ik dat ik niet uit de zorg kom, maar ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van Ons Tweede Thuis. Ik ben blij dat ik hier ben!