WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Esther

Esther Janssen
Managementassistent
Dienstencentrum, Aalsmeer
Esther is managementassistent bij Ons Tweede Thuis. Zij deelt haar ervaringen.

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Esther Janssen Zij is Managementassistent en werkt op Dienstencentrum van Ons Tweede Thuis in Aalsmeer.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen

Mijn zoon maakt al een lange tijd gebruik van de dienstverlening van Ons Tweede Thuis. Hij woont op dit moment op Veldzicht. Op die manier kende ik de organisatie al erg goed. Op een gegeven moment had ik een andere uitdaging nodig. Ons Tweede Thuis voelde al fijn aan en hierdoor was mijn beslissing om hier te solliciteren snel gemaakt. Hiervoor was ik assistent gebiedsmanager bij de gemeente Haarlemmermeer. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om weg te willen bij een overheidsinstantie. Je zit echt in een politieke wereld en vaak moet je beleid uitdragen waar je niet echt achter staat. Dat ging tegen mijn natuur in. Ik had daar wel een erg leuke tijd en vriendelijke collega’s, maar wilde ik verder kijken.

Wat was je eerste indruk?

Ik merkte dat het leven van cliënten beter maken bovenaan staat. En… saamhorigheid, we doen dat samen. Ik heb bijvoorbeeld meegedraaid in het ‘corona prikteam’. Ze hadden hulp nodig dus hielp ik mee. Daar merkte ik dat het niet uitmaakt welke rol je hebt binnen deze organisatie hebt. Iedereen die mee wil doen, kan meedoen. Het geeft een heel fijn gevoel als je daaraan kan bijdragen.

Waar moest je aan wennen?

Zelforganisatie. Daar moest ik echt aan wennen. Ik begrijp goed dat mensen dingen zelf willen doen, ik ook, maar soms kan dat niet. Mijn werk bestaat uit het ‘ontzorgen’ van mensen en dat staat haaks op zelforganisatie.

Wat wil je nog leren?

Meer locaties en mensen leren kennen. Ik spreek wel eens Locatiemanagers maar dat mag wel wat meer. Corona zit natuurlijk veel in de weg. Ze zijn nu bezig met het voormalig Spaarne Ziekenhuis, onze locatie Heemstede. Daar zit ik in de projectgroep. Hier leer ik weer wat meer collega’s kennen.

Wat zou je nog aanbevelen?

De organisatie mag best wat meer trots op zichzelf zijn. Ze doen het goed met vaccinatie. Ze geven echte aandacht in de zorg aan cliënten. Deel dit nog meer met de buitenwereld. Zeker als je nieuwe medewerkers zoekt is het goed om te zien hoe Ons Tweede Thuis het doet.