WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Emily

Emily Blackburn
Ambulant Begeleider
Leopoldlaan Uithoorn

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Emily Blackburn. Emily terug van weggeweest bij Ons Tweede Thuis. Ze maakte een uitstap naar een uitdaging bij een andere organisatie. Maar toen dit niet beviel, keerde ze terug naar haar functie als ambulant begeleider in Uithoorn voor mensen met autisme.

Emily: “ik als ambulant begeleider en bezoek cliënten in de wijk. Het werk is erop gericht om hun zelfredzaamheid te vergroten en (als dat past bij hun indicatie) de afhankelijkheid van professionele hulpverleners te verminderen. De cliënten kunnen indien gewenst gebruik maken van 24-uurs ondersteuning welke is afgestemd op ieders persoonlijke zorgbehoeften. Mijn expertise heb ik opgedaan bij ‘Autisme Centraal’. Hier heb ik onder andere geleerd mezelf niet blind te staren op het zichtbare gedrag, maar me te richten op hetgeen hieraan ten grondslag ligt.

Waarom ben je teruggekomen naar Ons Tweede Thuis?

Ik had gesolliciteerd bij een andere organisatie waar ik ‘senior’ zou worden. Meer verdienen dus. Ik had het jaar daarvoor ook een Post-HBO Autisme opleiding gevolgd, dus het leek met recht een nieuwe start. Maar ja de praktijk, die bleek toch tegen te vallen. Bij Ons Tweede Thuis had ik veel vrijheid van handelen en hier kwam ik in een strakkere bedrijfscultuur terecht. Ik vond dat niet fijn maar ja, je weet pas hoe dat is als je het meemaakt. Kortom, terug naar Ons Tweede Thuis, gesolliciteerd… en weer aangenomen in hetzelfde cluster, dat helemaal gericht is op autisme. Een interessante baan met leuke collega’s!

Waar moest je aan wennen?

Toen ik net bij Ons Tweede Thuis kwam werken moest ik erg wennen aan het ECD en de flitskaarten. Als je ergens niet uitkomt moet je in een flitskaart kijken voor de oplossing. Ik kwam er niet uit, dus heb ik een handleiding gemaakt en die wordt nog steeds gebruikt. Dat is nou zo’n voorbeeld van meer vrijheid om dingen zelf te doen.

Wat wil je leren?

Ik zou nog wel meer willen leren over psychiatrie in combinatie met het autisme (comorbiditeit) . Ik denk dat het een belangrijk onderwerp is en vind dat hier in mijn opleiding meer aandacht aan had mogen worden besteed. Bijvoorbeeld wanneer iemand een psychose krijgt. Niet ondenkbaar in mijn functie en dit vereist zorgvuldig handelen. Ik sta er altijd voor open om meer te leren en op die manier blijft mijn werk met deze doelgroep interessant en uitdagend. Ik heb dan ook geen ambitie om nog verder te gaan in een andere functie binnen Ons Tweede Thuis. Ik zit hier echt goed op mijn plek.

Wat zou je nog aanbevelen?

Dat ECD… daar valt volgens mij wat aan te verbeteren…