WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Eline

Eline Maas
Begeleider
Sluis-Zicht, Nes aan de Amstel
Eline werkt op locatie sluis-zicht en is 100 dagen in dienst

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Eline Maas. Zij vertelt: “Je bent nooit uitgeleerd, maar je hebt soms wel nieuwe prikkels nodig om jezelf verder te ontwikkelen. Die nieuwe prikkels heb ik gevonden op WC Sluis-Zicht”.

Stapje verder

‘En wat is jouw vervolg stap?’ vroeg mijn Locatiemanager mij. Na ruim vijf jaar op WV Nieuweweg gewerkt te hebben wilde ik graag verder kijken binnen de organisatie, want ik wist dat ik mij graag verder wilde ontwikkelen. Op de Nieuweweg heb ik de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen tot persoonlijk begeleider met daarbij allerlei andere taken die horen bij een zelf organiserende locatie, maar nu wilde ik toch wel een stapje verder.

Spannend

Binnen Ons Tweede Thuis zijn verschillende doelgroepen op verschillende locaties te vinden, genoeg reden voor mij om binnen de organisatie verder te kijken. Maar goed, waar switch je dan naar toe? Wat zorgt voor dat extra stukje uitdaging? Naast de vragen over wat ik dan graag zou willen vond ik het ook wel spannend om deze overstap te maken. Ik wist bijna alles van de Nieuweweg en de cliënten, als ik zou switchen zou ik alles opnieuw moeten leren kennen.

Triple C op Sluis-Zicht

Een vacature voor teamcoach Triple C op Sluis-Zicht trok mijn aandacht. Een nieuwe methodiek, een nieuwe cliëntendoelgroep en een locatie waarvan iedereen weet dat er nog veel meer uitdagingen liggen dan alleen op cliëntniveau. Ook op beleidsniveau valt er nog genoeg te ontwikkelen. En dat is precies wat mij aanspreekt. Verder ontwikkelen op de locatie waardoor we met z’n allen nog beter de cliënten kunnen begeleiden.

Dicht bij je cliënt

Nu bijna 4 maanden verder ben ik blij dat ik deze overstap heb gemaakt. Op Sluis-Zicht is iedereen volop bezig met het implementeren van Triple C. Daarnaast is er ruimte om mee te denken over alles rondom wonen en werken/dagbesteding van de cliënten! Het werken met deze cliëntendoelgroep is uitdagend, het zijn de kleine stappen die de cliënt maakt waar ik voldoening uithaal. Triple C helpt mij en het team om cliënten een zo normaal mogelijk leven te bieden. Een dagprogramma wat gestructureerd is en de cliënten een kans geeft om mee te doen en zich verder te ontwikkelen en wellicht ook door te groeien binnen de maatschappij. Je staat dicht bij de cliënt, juist op de momenten waarop de cliënt spanning ervaart. Je bent er onvoorwaardelijk voor hen en zorgt ervoor dat de cliënt uit deze spanning komt en weer door kan gaan met de dagelijkse activiteiten.

Zit jij ook te denken aan een switch binnen Ons Tweede Thuis? Of wil je Sluis-Zicht gewoon wat beter leren kennen? Kom dan gerust kennis met deze mooie woon en werkplek maken! De koffie staat altijd klaar, de ezels hebben altijd zin in een aai over hun kop en ik ga graag verder met je in gesprek!”