WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Collin

Colin van den Broek
Assistent Begeleider
Groenhof, Amstelveen
Collin werkt 10 dagen bij Ons Tweede Thuis en deelt zijn ervaringen

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Collin van den Broek. Hij werkt 100 dagen op Woonvoorziening Groenhof. Collin: “Ik heb in mijn leven niet de standaard route bewandeld van middelbare school naar opleiding naar werk. Het is door omstandigheden anders gelopen. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaartje de mime opleiding en drie jaar een praktijkopleiding voor theater gedaan. Ik speelde veel en deed audities. In die tijd ben ik een aantal keer in contact gekomen met mensen met downsyndroom. Meerdere malen in voorstellingen en ook een keer op een festival.

Werken in de zorg

Het theaterwerk combineerde ik met een baan in de thuiszorg. De kansen in de theaterwereld zijn gewoon wat kleiner. Een vriendin met wie ik dansles geef werkte al in de zorg en hetzelfde gold voor twee vrienden van mij. Ze inspireerden mij om ook deze kant op te gaan. De laatste tijd speelde ik nog wel wat voorstellingen maar ik merkte aan mezelf dat ik niet meer actief opzoek was naar rollen. Maar, mijn creativiteit is niet weg. Ik moet die alleen op een andere manier inzetten. Ik ben verzorgend van aard dus het was ook niet meer dan een logische stap om verder deze richting op te gaan.

Werken en leren

Ik kwam al snel terecht bij Ons Tweede Thuis. Na een superleuke intake kon ik eigenlijk meteen aan de slag bij woonvoorziening Groenhof in een leerwerk-traject als Persoonlijk Begeleider voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Hier was ik blij mee! LVB is een goede doelgroep om in te stromen en ik kan altijd nog switchen, ik sta open voor alles!

Toffe, eerlijke en inspirerende mensen

Ik vind mensen met een licht verstandelijke beperking een toffe, inspirerende en eerlijke doelgroep. En… ik kan op mijn werk mijn creativiteit kwijt. Zo hebben ze bij ons op Groenhof een voorleesavond en een muziekavond. Het lijkt me super om mijn creativiteit los te laten op mijn werk en ik hoop dat hier in de toekomst steeds meer ruimte voor komt. Ondertussen heb ik ook contact met ‘De Witte Olifant’ een organisatie die theaterles geeft aan mensen met een verstandelijke beperking. Wie weet kan ik op een soortgelijke manier mijn achtergrond combineren met mijn huidige werk en de doelgroep.
Je werk en je passie! Hoe mooi kan je het hebben!