WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Carlien

Carlien huysmans
Begeleider
Maccabiadelaan, Amstelveen
Carien werkt 100 dagen in de gehandicaptenzog en deelt haar ervaringen

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Carlien Huysmans, die bij woon- en dagcentrum Maccabiadelaan werkt.

Wat was je eerste indruk?

Het is hier heel goed geregeld, een fijne plek met een mooie binnentuin. Alle woningen zijn los en hebben een eigen team. De plek en het gebouw dragen goed bij aan de verzorging. Iedereen is heel collegiaal. Zo hoort de zorg ook te zijn.

Waar moest je aan wennen?

Alles op microniveau, alles moet klein gaan. Ik kan wel gestructureerd werken, maar hier is het echt heel belangrijk. Je moet je houden aan afspraken. Rustig blijven als er iets gebeurt. Gesprekken met collega’s zijn ook anders. Het gaat hier het om naar oplossingen te zoeken.

Wat voelde gelijk goed?

De sfeer en de manier hoe er met de mensen omgegaan wordt. Wat wil iedereen graag en wat niet? Wat kan er allemaal? Heel mooi gedaan allemaal. Als iemand van liedjes zingen houdt, dan doen ze dat. Ik heb nog nooit een collega boos gezien. Ik heb per ongeluk wel eens op de noodknop gedrukt tijdens en toen kwam iedereen aangerend. Maar achteraf lachen ze erom en maken ze er geen groot probleem van.

Wat wil je leren en/of nog aanbevelen?

Ik wil wel meer leren over behandelmethodes voor autisme. Wat leuk zou zijn, is om samenwerkingen aan te gaan met de brandweer of sportverenigingen. Dat geeft de cliënten ook meer opties qua activiteiten.