"Als ik aan het werk ben heb ik engelengeduld"

Cynthia
Persoonlijk begeleider

Begeleider Coach – De Veste

  • Amsterdam
  • 28-32 uur

Voor locatie De Veste in Amsterdam zoeken wij een Begeleider Coach. Wil jij werken in een ambitieus team en een functie om door te groeien dan is dit de juiste plek! 

Wat ga je doen?

Als begeleider coach ondersteun je samen met de verpleegkundige, het team bij het verbeteren van de werkprocessen en de kwaliteit van de geboden zorg en begeleiding. Je coacht en begeleidt het team op methodisch werken, reflectievermogen en het oplossend vermogen. Jij toont hierin voorbeeldgedrag. Bij locatie De Veste gaan we de komende twee jaar veel investeren in de scholing van de medewerkers.   Als begeleider/coach heb je een grote rol om medewerkers te begeleiden in het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Daarnaast ben je de werkbegeleiders van collega's in opleidingstrajecten.

De begeleider coach ziet erop toe dat de cliënt de begeleiding ontvangt die aansluit bij zijn of haar vraag, op een manier die de ontwikkeling, de eigen regie en de zelfredzaamheid bevordert. Je bent de spin in het web bij en voor het uitwisselen van ervaringen, knelpunten en het maken van de (cliënt)plannen. Je ondersteunt en coacht de collega begeleiders bij de contacten en samenwerking met het netwerk. Je hebt de regievoering over de methodische cyclus binnen het team. Je werkt hierin nauw samen met de verpleegkundige van de locatie. Concreet betekent dit dat je op de achtergrond meekijkt met persoonlijk begeleiders en hen ondersteunt/ coacht waar nodig. Ook zal je zelf twee of drie cliënten in je eigen caseload hebben. 

Je geeft coaching “on the job”. Dit betekent dat je meewerkt in het team waarbij je oog hebt voor de kwaliteit en efficiëntie van het team. Je inventariseert vragen en knelpunten en geeft oplossingsgerichte feedback aan de hand van wat je ziet. Hierdoor wordt zowel systematisch werken als de kennis en kunde van teamleden op het gebied van het begeleiden en/of verzorgen van de cliënten op een hoger niveau gebracht.

Waar kom je te werken?

Locatie de Veste op IJburg is gelegen in een woonwijk vlak bij de tramhalte en bushalte. We hebben de beschikking over parkeerplekken. Hier wonen 18 cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)/een lichamelijke beperking (LG4-5-6) in de leeftijd variërend tussen 25- 70 jaar. De cliënten huren hun appartement van de woningbouwvereniging en vanuit ons zorgsteunpunt bieden wij 24 uurs zorg en begeleiding op afspraak en oproep.

Voorkomende ziektebeelden zijn o.a.: spierziekte, CVA, dwarslaesie, er is regelmatig ook sprake van psychiatrische problematiek of psychosociale problemen. Gezien de grote diversiteit in de cliënt populatie is het werk erg divers met mooie uitdagingen.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Wij zijn er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. We beiden wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. Hoe wij dat doen, en wat dat voor onze cliënten betekent, zie je in in onze film. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. JIJ&IK: samen werken we aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen we dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. We staan midden in de samenleving en we geloven dat iedereen hier op zijn eigen manier een bijdrage aan kan leveren.

Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 2.000 cliënten met 2.300 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn ongeveer 76 locaties verdeeld over 3 regio’s.

Ons Tweede Thuis als werkgever

Bij Ons Tweede Thuis staat werkplezier hoog in het vaandel. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Ook is het voor ons van belang dat je jouw talenten én je positieve energie volledig in je baan kwijt kunt en dat je je horizon kunt verbreden als je daar behoefte aan hebt. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Als je bij ons komt werken, zorgen we voor een Warm Welkom. Je wordt gekoppeld aan een buddy die jou begeleidt bij het inwerken en waar je met jouw vragen terecht kunt. Daarnaast maak je kennis met de hele organisatie bij het JIJ&IK café. Jouw mening is belangrijk voor ons. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw frisse blik en staan door onze ontwikkelingsgerichte houding altijd open voor verandering en verbetering van processen. Onze locaties zijn zelf-organiserend en er heerst een open en platte cultuur.

Wat wij bieden

  • De functie begeleider – coach is een nieuwe functie binnen De Veste;
  • Je zult in samenspraak met verpleegkundige, begeleiders, de gedragsdeskundigen en de locatiemanager de functie vormgeven binnen De Veste
  • Interne kandidaten hebben voorrang;
  • De functie is ingedeeld in schaal 45 van de CAO gehandicaptenzorg. Dit is minimaal € 2.877,- en maximaal € 4.017,- bruto;
  • Een functie voor 28 tot 32 uur in de week;  
  • Werk je onregelmatig, dan krijg je ook nog onregelmatigheidtoeslag hierboven op;
  • Vakantietoeslag van 8%;
  • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Reiskostenvergoeding;
  • De mogelijkheid tot het volgen van trainingen via GoodHabitz.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding in de zorg; 
  • Ervaring in de gehandicaptenzorg gezien je zorg moet verlenen en de begeleiders moet kunnen coachen op zorgvlak;
  • Je hebt analytisch vermogen;
  • Je beschikt over coachende kwaliteiten en persoonlijk leiderschap;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, kunt feedback geven en ontvangen en je bent in staat om processen in teams te onderzoeken en samen te zoeken naar wat beter werkt;
  • Je bent nieuwsgierig, je staat stevig in je schoenen en bent in staat je werk zelfstandig in te richten;
  • Je staat open om te leren en je te ontwikkelen in deze nieuwe functie. Hiervoor kan een cursus, opleiding of intervisie gevolgd worden.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sandra van Gaart, locatiemanager: s.vangaart@onstweedethuis.nl.

Overige

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Solliciteer direct

Werken en leren bij Ons Tweede Thuis

Demelzha Liesdek
Leerling
De Marius Meijboom, Amsterdam

Demelzha Liesdek is in september gestart met haar 2e jaar SPH. Het eerste jaar deed ze voltijd, maar dit jaar wilde ze het anders doen. Ze gaat nu elke maandag naar school én werkt 24 uur als leerling bij Marius Meijboom in Amsterdam. Demelzha werkt hier met een groep mensen met ernstige meervoudige beperking en […]

Lees meer
Lees meer over Werken en leren bij Ons Tweede Thuis

Werken als ambulant begeleider: veel vrijheid en solistisch op pad

Vrouwke de Rijk
Ambulant Begeleider
Wijkteam Haarlem

De vrijheid om je dag zelf in te delen en op pad te gaan, dat is wat Vrouwke de Rijk zo aanspreekt in haar werk als ambulant begeleider. Binnen wijkteam Haarlem bezoekt ze cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en biedt hen allerlei soorten hulp: van hele praktische zaken tot psychische ondersteuning. Vrouwke: “Het mooie […]

Lees meer
Lees meer over Werken als ambulant begeleider: veel vrijheid en solistisch op pad

Samen op zoek naar de Caterham

Maartje Pluk
Casemanager
De Albatros, Amsterdam

Als je getroffen wordt door niet-aangeboren hersenletsel, verandert dit je leven. Alle aspecten aan het leven dat je gewend was worden anders, omdat je vaak een groot deel van je vaardigheden verliest. Dat gaat gepaard met rouw. Je moet afscheid nemen van je oude leven. Op locatie Albatros in Amsterdam is er veel aandacht voor […]

Lees meer
Lees meer over Samen op zoek naar de Caterham

Wouter volgt het leerwerk-traject: "Ik ben hier echt op mijn plek"

Wouter Buist en Tessa Siepe
Leerling en werkbegeleider
Marius Meijboom

Leren en meteen aan de slag in de zorg? Dat kan met een leer-werkplek bij Ons Tweede Thuis. Een gesprek met leerling-woonbegeleider Wouter Buist en zijn werkbegeleider Tessa Siepe: “We kijken naar wat de cliënt wel kan en stimuleren hem daarin.” Wouter Buist startte zo’n twee jaar geleden als zij-instromer bij Ons Tweede Thuis (OTT). […]

Lees meer
Lees meer over Wouter volgt het leerwerk-traject: "Ik ben hier echt op mijn plek"