"Als ik aan het werk ben heb ik engelengeduld"

Cynthia
Persoonlijk begeleider

Begeleider coach LVB – De Dijk

  • Amsterdam
  • 28-36 uur

Ben jij klaar voor een leuke uitdaging, werk je graag met een bijzondere doelgroep en spreekt coaching je aan? Voor onze prachtige locatie De Dijk, gelegen in Amsterdam Zuid, zijn wij op zoek naar een begeleider coach voor 28-36 uur per week. De coach geeft in samenspraak met de locatie manager en de gedragsdeskundige vorm en inhoud aan de zorg. Iets voor jou? Reageer dan meteen!

Wat ga je doen?

De begeleider coach ziet erop toe dat de cliënten de begeleiding ontvangen die aansluit bij zijn of haar vraag. Je bent de spin in het web bij het maken van de (cliënt)plannen en meerzorgaanvragen. Je ondersteunt de begeleiders bij de contacten en samenwerking met het netwerk. Je hebt de ondersteuningsfunctie over de methodische cyclus binnen je team. Concreet betekent dit dat je op de achtergrond meekijkt bij persoonlijk begeleiders en ondersteunt waar nodig. Ook kan je zelf één of meerdere cliënten in je eigen portefeuille hebben.

Daarnaast werk je intensief samen met de gedragsdeskundigen en locatie manager van de locatie. Hierdoor wordt zowel systematisch werken als de kennis en kunde van teamleden op het gebied van het begeleiden en/of verzorgen van de cliënten op een hoger niveau gebracht.

Als begeleider coach geef je coaching “on the job”. Dit betekent dat je meewerkt waarbij je oog hebt voor de kwaliteit en efficiëntie van het team. Je inventariseert vragen en knelpunten aan de hand van wat je ziet. Hierdoor wordt zowel systematisch werken als de kennis en kunde van teamleden op het gebied van het begeleiden en/of verzorgen van de cliënten op een hoger niveau gebracht. Je coacht en begeleidt het team op methodisch werken, reflectievermogen en het oplossend vermogen. Jij toont hierin voorbeeldgedrag. Daarnaast heb je een cruciale rol bij bijvoorbeeld veranderingen en implementeren van nieuwe methodieken.

Bij De Dijk krijg je volop ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke groei. Het is een mooie plek om met jouw kennis, kunde en vaardigheden door te groeien.

Waar kom je te werken?

De Dijk is een unieke locatie aan de Amstel, tegenover het Amstelpark. Het is een woon- en dagcentrum gelegen op een rustige en groene plek, ideaal voor mensen die baat hebben bij een prikkelarme omgeving. Hier kunnen bewoners zowel wonen als werken, waardoor ze geen onrust hebben van woon-werkverkeer. De locatie biedt 24-uurs ondersteuning in een modern gebouw dat speciaal is ontworpen om aan de behoeften van de cliënten te voldoen. Het omliggende terrein biedt volop ruimte voor buitenactiviteiten, zoals sport en werk.

Woon- en dagcentrum De Dijk biedt (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek een veilige en gestructureerde omgeving. Deze cliënten hebben vaak moeite met het verwerken van prikkels en hebben intensieve begeleiding nodig in hun dagelijkse leven, op hun werk en tijdens hun vrijetijdsbesteding.

De begeleiding op De Dijk is intensief en gericht op het bieden van structuur, veiligheid, en een gevoel van geborgenheid. De Dijk bestaat uit vier woongroepen met elk zeven bewoners, die variëren van licht tot matig verstandelijk beperkt en daarnaast kampen met psychische en/of gedragsproblemen. Deze groepen worden ondersteund door ieder een eigen woonteam. Jij zult deel uitmaken van een van deze teams.

  • Groep A bestaat uit cliënten met een lichte verstandelijke beperking, voornamelijk met autisme en gedragsproblematiek.
  • Groep B bestaat uit cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en psychiatrische problematiek.
  • Groep C bestaat uit cliënten met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.
  • Groep D bestaat uit cliënten met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en gedragsproblematiek, met tevens een crisisplek.

De vacature is voor Groep A.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Wij zijn er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. We beiden wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. JIJ&IK: samen werken we aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen we dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. We staan midden in de samenleving en we geloven dat iedereen hier op zijn eigen manier een bijdrage aan kan leveren. Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 2.000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn ongeveer 90 locaties die aangestuurd worden door 38 locatiemanagers verdeeld over 3 regio’s.

Ons Tweede Thuis als werkgever

Bij Ons Tweede Thuis staat werkplezier hoog in het vaandel. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Ook is het voor ons van belang dat je jouw talenten én je positieve energie volledig in je baan kwijt kunt en dat je je horizon kunt verbreden als je daar behoefte aan hebt. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Als je bij ons komt werken, zorgen we voor een Warm Welkom. Je wordt gekoppeld aan een buddy die jou begeleidt bij het inwerken en waar je met jouw vragen terecht kunt. Daarnaast maak je kennis met de hele organisatie bij het JIJ&IK café. Jouw mening is belangrijk voor ons. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw frisse blik en staan door onze ontwikkelingsgerichte houding altijd open voor verandering en verbetering van processen. Onze locaties zijn zelf-organiserend en er heerst een open en platte cultuur.

Wat bieden wij?

  • De functie is ingedeeld in schaal 45 van de CAO- Gehandicaptenzorg. Wij bieden een contract tussen de 28 en 36 uur met een bruto maandsalaris van minimaal €2.877,- en maximaal €4.017,- (o.b.v. een volledig dienstverband van 36 uur per week);
  • Werk je onregelmatig, dan krijg je ook nog onregelmatigheidtoeslag hierboven op;
  • Het aantal contracturen stemmen we in overleg af;
  • Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
  • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
  • 144 vakantie-uren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie-uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen;
  • Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling.

Wie ben jij?

  • Enthousiaste zorgprofessional, in bezit van een (afgeronde) zorg opleiding op mbo4-niveau (MMZ/SPW) met ruime ervaring in het werken met de doelgroep en hbo denkniveau;
  • Bereid onregelmatig te werken;
  • Een leuke collega die respectvol is richting cliënten en collega's, met een gezonde dosis humor;
  • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten die je graag op een coachende manier inzet;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, kunt feedback geven en ontvangen en je bent in staat om processen in teams te onderzoeken en samen te zoeken naar wat beter werkt;
  • Je bent nieuwsgierig, je staat stevig in je schoenen en bent in staat je werk zelfstandig in te richten;
  • Je staat open om te leren en je te ontwikkelen in deze nieuwe functie. Hiervoor kan een cursus, opleiding of intervisie gevolgd worden.

Contactgegevens

Nieuwsgierig geworden en eerst nog iets meer weten? Neem dan contact op met: Stephanie van Rossum via s.vanrossum@onstweedethuis.nl (locatie manager) of met Ellen van Loon-Schaap (begeleider coach) via e.vanloon-schaap@onstweedethuis.nl

Overige

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Solliciteer direct

Sebastiaan werd Locatiemanager dankzij het interne opleidingstraject



Sebastiaan Goderie houdt wel van een uitdaging. Tijdens zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) vroeg een vriend hem om eens te komen kijken bij De Dijk. Op die locatie was er behoefte aan begeleiding die sterk in hun schoenen staan. Sebastiaan was niet bekend met de doelgroep, maar ging al snel aan […]

Lees meer
Lees meer over Sebastiaan werd Locatiemanager dankzij het interne opleidingstraject

Wouter volgt het leerwerk-traject: "Ik ben hier echt op mijn plek"

Wouter Buist en Tessa Siepe
Leerling en werkbegeleider
Marius Meijboom

Leren en meteen aan de slag in de zorg? Dat kan met een leer-werkplek bij Ons Tweede Thuis. Een gesprek met leerling-woonbegeleider Wouter Buist en zijn werkbegeleider Tessa Siepe: “We kijken naar wat de cliënt wel kan en stimuleren hem daarin.” Wouter Buist startte zo’n twee jaar geleden als zij-instromer bij Ons Tweede Thuis (OTT). […]

Lees meer
Lees meer over Wouter volgt het leerwerk-traject: "Ik ben hier echt op mijn plek"

Zorg en begeleiding, met echte aandacht voor de cliënten

Veroesjka Karssen
Begeleider
De Mozaïek, Amstelveen

De combinatie van zorg en begeleiding, met échte aandacht voor de cliënten, dat is waar ze voor staan op de Mozaïek aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen. Op deze woonvoorziening van Ons Tweede Thuis wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel. Veroesjka Karssen, medewerker van het eerste uur, vertelt over hoe het is […]

Lees meer
Lees meer over Zorg en begeleiding, met echte aandacht voor de cliënten

Je echt verdiepen in de mens, daar gaat het om!

Sonja Zevenbergen
Thuisondersteuning NAH

Sonja Zevenbergen heeft 34 jaar voor Ons Tweede Thuis gewerkt. Op diverse locaties en in verschillende functies. Ze werkte als begeleider, teamleider, coach, begeleider plus en zette haar tomeloze energie in bij  het opstarten van nieuwe voorzieningen zoals de Thorbeckelaan, Meerheem en de Mozaïek. En niet alleen in Nederland. In samenwerking met Ons Tweede Thuis […]

Lees meer
Lees meer over Je echt verdiepen in de mens, daar gaat het om!