WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Sylvia

Sylvia Nan
Gedragsdeskundige
Regio Aalsmeer
Gedragsdeskundige Sylvia Nan werkt 100 dagen bij Ons Tweede Thuis. Zij deelt haar ervaringen

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Sylvia Nan. Sylvia werkt nu 100 dagen bij Ons Tweede Thuis als Gedragsdeskundige. Ze zet haar kennis en ervaring in voor wijkteams en dagbestedingsprojecten en heeft veel expertise op het gebied van autisme en NAH.

Sylvia: “Ik wilde meer impact hebben, en energie halen uit mijn werk. Mensen zichtbaar en doelgerichter verder helpen en teams daarbij ondersteunen, daarvoor ben ik naar Ons Tweede Thuis gekomen. Hiervoor werkte ik ambulant voor mensen met autisme en NAH. Mooi werk maar doordat ‘1 op 1’ is blijft het effect van je inzet beperkt tot die cliënt. Naast de ondersteuning aan cliënten zelf adviseer ik nu ook teams hoe ze verder kunnen komen. Het zijn goed opgeleide professionals met hart voor de zorg en ik ondersteun en adviseer ze graag om samen te groeien als team en professional.

Wat was je eerste indruk?

Hier ben ik als een vis in het water. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan in vorige banen. Belangrijk, want ik ben van mening dat ik dit deze functie niet had kunnen doen met alleen mijn universitaire opleiding. Door praktijkervaring heb ik de ‘gereedschapskist’ gevuld die ik nodig heb om mijn vak goed uit te oefenen. Dat houdt nooit op want door mijn werk bij OTT doe ik nu veel kennis en ervaring op over mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Daarnaast is het fijn om te zien dat Ons Tweede Thuis een organisatie is waar mensen elkaar zien en waarderen om wie ze zijn en wat ze te bieden hebben. Na jaren min of meer solistisch gewerkt te hebben voelt dat echt als een warm bad

Waar moest je aan wennen?

Het delen van informatie. Hiervoor waren de lijntjes tussen mij en mijn cliënten en de organisatie kort. Door het werken met teams op de voorzieningen is er een veel langere keten van mensen en organisaties die geïnformeerd moeten zijn. De overlegstructuur is breder en dat was wel even wennen. Ik moest mijn manier van communiceren daarvoor aanpassen om tot het beste resultaat te komen voor alle betrokkenen.

Wat ga jij betekenen voor je collega’s

Ik breng mijn hoofd en mijn hart mee, nuchterheid en gevoeligheid. En intervisie, samen beter worden. Ik heb een post-HBO coaching opleiding gedaan die mij daar bij helpt. Ik geloof erg in de gezamenlijke betrokkenheid. Daardoor heb je meer resultaat, maar kan je elkaar ook spiegelen. Dat leidt tot steeds meer bewustzijn bij de begeleiding en ondersteuning van mensen met een beperking. Wie ben je en op wat voor manier zet je je persoonlijkheid in. Alles heeft invloed.”