100 dagen in dienst: Kim

100 dagen in dienst, hoe sta je dan in je werk? Maak vandaag kennis met Kim Duquesne van woonvoorziening IJweg. die bij woon- en dagcentrum Maccabiadelaan werkt. De groep met clienten met zeer ernstige verstandelijke beperking past goed bij haar. Ze is nu adl-medewerker maar gaat de verkorte BBL opleiding doen als persoonlijk begeleider bij Ons Tweede Thuis. Heeft jarenlang kantoorwerk gedaan.

Wat was je eerste indruk?

Ontzettend veel indrukken, vooral de eerste weken. Ik moest veel verwerken. Ik deed hiervoor backoffice en financiële administratie. Was gewend om te zitten en naar een computer te staren en dat is nu totaal anders. Het werk dat ik deed gaf geen voldoening meer en ik wilde iets totaal anders gaan doen.

Waar moest je aan wennen?

Ik had wel verwacht dat bij deze groep agressie zou voorkomen. Wat ik moeilijk vond was de zelfverwonding bij cliënten. Dat vond ik moeilijk om te zien, maar door de Triple-C-methode is daar ook wat aan te doen. Epilepsie was ook iets waar ik aan moest wennen. Dit zag ik meteen al na de eerste twee weken gebeuren bij een cliënt.

Wat voelde gelijk goed?

Ik had meteen zoiets van ‘dit wil ik gaan doen’. Ik kan iets voor de cliënten betekenen. Ze hebben mij nodig als vertrouwenspersoon en ik kan het verschil maken voor deze cliënten. Ik word hier heel blij van. Mooi team en fijne collega’s.

Wat wil je leren?

Verschillende type beperkingen, wat is er allemaal? Welke syndromen zijn er? Welke problematiek is er? Allemaal vragen die ik graag wil leren. Ik doe hier al wat aan door theorie te leren.

Wat zou je nog aanbevelen?

Wat ik merk is dat mijn doelgroep niet naar bepaalde activiteiten van Ons Tweede Thuis kan. Zij worden daardoor wel vergeten. Ze grijpen net mis. Vanwege corona kan ook vrij weinig maar laatst was er ook een soort bijeenkomst georganiseerd met een DJ. Mijn groep kan daar dan niet heen. Misschien kan Ons Tweede Thuis hiervoor alternatieven bedenken.

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."