100 dagen in dienst: Juliette van Berckel Smit

Wat was je eerste indruk?  
Ik ben eerstejaars student pedagogische wetenschappen en had de tip gekregen van een vriendin. Een baan in de zorg, maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. En nu geef ik thuisondersteuning bij twee gezinnen.  Een daarvan heeft een kind met het syndroom van Down, de ander een kind met een ernstig meervoudige beperking. Wat me vanaf de eerste dag opviel was het warme welkom en het goede contact met mijn nieuwe collega’s. 

Waar moest je aan wennen? 
Je gaat in een gezinssetting werken waar jij de professional bent. Dat betekent grenzen stellen en een balans vinden tussen nabijheid en professionaliteit. Dat vond ik in het begin best lastig. 

Wilde je altijd al in de gehandicaptenzorg werken?  
Ik had mij er nog nooit in verdiept. Ik dacht dat je daarvoor eerst een diploma moest hebben. Gelukkig kon ik hier aan de slag om naast mijn studie ervaring op te doen. Dat helpt enorm. Ik weet overigens nog niet waar mijn toekomst ligt. Ik wil wel graag doorstromen en misschien ook nog psychologie studeren.  

Wat wil je leren? 
Wat is de ontstaanswijze van een beperking? Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden? Dat vind ik heel interessant. Echt teruggaan naar het begin.

Wat zou je nog aanbevelen? 
Het inwerken ging prima, alles was goed geregeld waardoor er ruimte was om mezelf uit te vinden. Als ik iets moet benoemen is het misschien goed om de thuisondersteuning meer te promoten. Zeker bij gezinnen en studenten. Voor studenten is het echt een ideale baan en ik denk dat veel ouders die een kind met een verstandelijke beperking in het gezin hebben niet weten dat er zoiets bestaat als thuisondersteuning van Ons Tweede Thuis.

Wat haal je er voor jezelf uit?
Je creëert een unieke band met het kind. Je doet veel samen en dat geeft veel voldoening. Dat is echt het mooie van deze baan.  

 

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."