100 dagen in dienst: Carlien

100 dagen in dienst, hoe sta je dan in je werk? Maak vandaag kennis met Carlien huysmans, die bij woon- en dagcentrum Maccabiadelaan werkt.

Wat was je eerste indruk?

Het is hier heel goed geregeld, een fijne plek met een mooie binnentuin. Alle woningen zijn los en hebben een eigen team. De plek en het gebouw dragen goed bij aan de verzorging. Iedereen is heel collegiaal. Zo hoort de zorg ook te zijn.

Waar moest je aan wennen?

Alles op microniveau, alles moet klein gaan. Ik kan wel gestructureerd werken, maar hier is het echt heel belangrijk. Je moet je houden aan afspraken. Rustig blijven als er iets gebeurt. Gesprekken met collega’s zijn ook anders. Het gaat hier het om naar oplossingen te zoeken.

Wat voelde gelijk goed?

De sfeer en de manier hoe er met de mensen omgegaan wordt. Wat wil iedereen graag en wat niet? Wat kan er allemaal? Heel mooi gedaan allemaal. Als iemand van liedjes zingen houdt, dan doen ze dat. Ik heb nog nooit een collega boos gezien. Ik heb per ongeluk wel eens op de noodknop gedrukt tijdens en toen kwam iedereen aangerend. Maar achteraf lachen ze erom en maken ze er geen groot probleem van.

Wat wil je leren en/of nog aanbevelen?

Ik wil wel meer leren over behandelmethodes voor autisme. Wat leuk zou zijn, is om samenwerkingen aan te gaan met de brandweer of sportverenigingen. Dat geeft de cliënten ook meer opties qua activiteiten.

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."