100 dagen: Bapke Westhoek

Bapke Westhoek werkt 100 dagen als adviseur Leren en Ontwikkelen bij Ons Tweede Thuis.

Wat was je eerste indruk
Een opvallend warm welkom. Dit is mijn vijfde baan, maar nog nooit kreeg ik al berichtjes en Linkdin-uitnodigingen voordat ik in dienst was. Je krijgt echt het gevoel dat je nieuwe collega's blij zijn met je komst. Ik heb een achtergrond in de zorg en het onderwijs. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt als docent bij op het MBO bij de opleidingen Verzorgende-IG en Helpende Zorg & Welzijn, maar ik heb mij ook bezig gehouden met het opleiden en professionaliseren van docenten

Waar moest je aan wennen
Aan alle mogelijkheden. Als je bij Ons Tweede Thuis een goed idee hebt, dan wordt er gezegd: "ga het onderzoeken, kijk of het werkt". Ik was gewend aan veel meer hiërarchie. Hier is dat veel minder het geval. Ik zie dat het leidt tot heel veel creativiteit. Voor mensen die gewend zijn aan structuur is dat misschien wat ingewikkeld, maar voor mij is het heerlijk. De vrijheid om zelf wat te bedenken, te proberen, fouten te maken en weer op te staan

Zijn er dingen waar je tegenaan liep
Eigenlijk niet. Ik begon natuurlijk in 'coronatijd', maar er waren genoeg digitale middelen om samen te werken met mijn nieuwe collega's. Heel fijn dat ik nu steeds meer mensen 'live' kan ontmoeten. Ik liep wel tegen mijn eigen gezondheid aan. Corona gekregen vlak voor ik hier zou beginnen en de na-effecten logen er niet om. Ik ben een fervente cross-fitter en kan moeilijk stilzitten. Nu moest ik opeens rustig aan doen. Gelukkig gaat het steeds beter en heb ik mijn energie voor het grootste deel weer terug.

Wat ga je betekenen voor de medewerkers van Ons Tweede Thuis
Ik wil mijn collega's op de voorzieningen bewuster maken dat ze elke dag bezig zijn met hun ontwikkeling. Vaak onbewust. Je werkt met mensen, iedereen is anders dus eigenlijk is geen dag hetzelfde. Volgens mij kom je vaak in situaties waarvan je denkt, hoe zou ik dat beter of anders kunnen oplossen. Door daarbij stil te staan prikkel je je nieuwsgierigheid en ben je bezig met je eigen ontwikkeling. Ik wil mensen motiveren om nieuwsgierig te blijven. Ontdek dingen, leer erover en probeer het uit in de praktijk. Ervaar zelf of het werkt. 

Wat wil je nog leren
Mensen leren kennen. Collega's en cliënten op voorzieningen. Zoveel als mogelijk. Pas dan zie je en voel je echt waarvoor je werkt en wat er allemaal gedaan kan worden. Ik ben van nature misschien wel erg enthousiast, maar volgens mij zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."