Ben door dit werk een beter mens geworden

Jeffrey de Dood
Begeleider i.o., KDC de Wollewei

Ontdek jouw mogelijkheden bij Ons Tweede Thuis;
Zet je talent in!

Wil jij je talenten benutten en bijdragen aan een goed leven voor mensen met een beperking? Dat kan! Bij Ons Tweede Thuis bieden we diverse (verkorte) trajecten aan waarbij je kunt leren en werken, ongeacht of je al ervaring hebt in de zorg.

Als zij-instromer of als leerling kom je bij Ons Tweede Thuis in dienst en volg je een traject waarbij je leren en ontwikkelen combineert. Zo leer je een nieuw en inspirerend vak en tegelijkertijd heb je een betaalde baan in de directe begeleiding van onze cliënten. Alles wat je tijdens de scholing leert, kun je dus direct toepassen in de praktijk.

We hebben drie mogelijkheden:

  1. Incompany opleiding
  2. Modulair traject
  3. Reguliere opleiding

Onze praktijkopleiders staan klaar om samen met jou perfecte leer- en werk route te bepalen. Ontdek hieronder meer details over onze trajecten en opleidingen.

Incompany opleiding

Snel je mbo-niveau 4 diploma Maatschappelijke Zorg behalen?

  • Lees hier verder

    Bij Ons Tweede Thuis bieden we jou een unieke kans met onze Incompany opleiding. In slechts 2 jaar, een jaar sneller dan regulier, kun je een erkend mbo 4 diploma halen.

    Wat maakt onze opleiding bijzonder? Je krijgt een dag per week les op een van onze locaties. Onze lessen worden verzorgd door een vast team van ervaren docenten van het ROC, die onze organisatie goed kennen. Zo ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat perfect aansluit bij de praktijk van Ons Tweede Thuis. Je komt in dienst bij Ons Tweede Thuis, ontvangt direct salaris en wij vergoeden je opleiding!

    Solliciteer direct

Modulair traject

In 30 weken een erkend certificaat in de zorg behalen? Jouw frisse start in de zorgsector begint hier!

  • Lees hier verder

    Wil je vanuit een andere sector met jouw levenservaring de overstap naar de zorg maken? Stap dan in ons modulaire traject! Dit traject is speciaal ontworpen voor zij-instromers met diverse opleidingsachtergronden en levenservaring.

    Bij Ons Tweede Thuis krijg je direct een salaris en start je in de praktijk, zodat je meteen ervaart wat werken in de zorg inhoudt. Na een inwerkperiode van twee á drie maanden, volg je ons modulaire traject van 30 lesweken om opgeleid te worden tot assistent begeleider of persoonlijk begeleider. Na afronding van het traject ontvang je een erkend certificaat. Het traject wordt voor jou vergoed. Ervaren docenten van het ROC van Amsterdam verzorgen de lessen en zorgen voor een perfecte balans tussen klassikaal en online onderwijs. Zo kun je op een efficiënte en effectieve manier alle benodigde kennis en vaardigheden opdoen om bij ons aan de slag te gaan.

    Nieuwsgierig naar onze samenwerking met het ROC van Amsterdam? Bekijk de video via de onderstaande knop.

    Solliciteer direct Bekijk de video

Reguliere opleidingen

Wil jij een reguliere opleiding volgen via ons? Ontdek jouw pad bij Ons Tweede Thuis!

  • Lees hier verder

    Ben je jong en wil je de tijd nemen voor je ontwikkeling? Volg dan een reguliere mbo-opleiding. Je komt bij Ons Tweede Thuis in dienst, ontvangt salaris en kunt kiezen uit de volgende opleidingen:

    • Helpende niveau 2
    • Verzorgende IG niveau 3
    • Maatschappelijke zorg niveau 3
    • Maatschappelijke zorg niveau 4
    • Mbo-Verpleegkunde niveau 4
    • Hbo-Social Work

    Wij vergoeden je opleiding en begeleiden je ontwikkeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk van ROC’s in de regio, kun je eenvoudig je opleiding bij ons volgen en moeiteloos overstappen naar onze organisatie als je elders niet helemaal op je plek zit.

    Solliciteer direct
Ik beantwoord je vraag graag!

Kim Pasman

Praktijkopleider

Wat ga je doen?

Ontdek de voordelen van leren en werken bij Ons Tweede Thuis. Of je nu kiest voor een incompany-of modulair traject of een reguliere opleiding, je gaat direct aan de slag onder begeleiding van ervaren professionals. Vanaf dag één zijn zowel je werk als je scholing goed geregeld. Betaald leren dus.

Binnen Ons Tweede Thuis kun je met verschillende doelgroepen werken, zoals:

  1. Mensen met een verstandelijke beperking (variërend van licht tot ernstig meervoudig)
  2. Kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand
  3. Mensen met autisme
  4. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel
  5. Mensen met een lichamelijke beperking
  6. Mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek

Waar kom je te werken?

Onze leerwerkplekken bevinden zich bij jou in de buurt, namelijk in: Aalsmeer, Abcoude, Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, De Kwakel, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Kudelstaart, Nes a/d Amstel, Nieuw-Vennep, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn en Zwanenburg.

Samen met jou kijken we waar jouw talenten het beste tot hun recht komen.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is dé plek voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel, ongeacht hun leeftijd. Hier bieden we ondersteuning op maat, of het nu gaat om wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies of hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen met jou werken wij aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Onze toegewijde medewerkers staan dicht bij degenen die zorg nodig hebben èn dicht bij de mensen om hun heen .

Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij.

Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 3.000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn meer dan 80 locaties die aangestuurd worden door ongeveer 40 locatiemanagers verdeeld over 3 regio’s.

Jouw werkgever

Bij Ons Tweede Thuis draait alles om werkplezier. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Bij ons krijg je de ruimte om je talenten te benutten en je positieve energie te laten stromen. Want bij Ons Tweede Thuis draait alles om jouw succes en welzijn. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Bij Ons Tweede thuis werken we in zelf-organiserende teams en er heerst een open en informele cultuur. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten en te ontdekken of we een goede match zijn.

Passen JIJ&IK bij elkaar?
Kijk eens rond op onze website, daar lees je alles over Ons Tweede Thuis, de kernwaarden en onze zorgvisie

Wie ben jij?

  • Jij wil graag werken in de zorg en hebt een passie voor de gehandicaptenzorg;
  • Je bent bereid om onregelmatig te werken (avond, weekend, feestdagen);
  • Je bent nieuwsgierig, empathisch, verzorgend, flexibel en sociaal.
  • Het hebben van een rijbewijs en auto is een pré;

Heb je interesse om bij ons te komen leren en werken, maar twijfel je of dat kan en/of de overstap haalbaar voor je is? Geen zorgen! Bij Ons Tweede Thuis geloven we in maatwerk en bieden we diverse trajecten aan, om jouw talenten te ontwikkelen. Ook als je niet volledig voldoet aan de standaardcriteria, moedigen we je aan om toch een sollicitatie te sturen. Op basis van jouw motivatie en potentieel gaan we graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Wat bieden wij?

  • Wanneer JIJ&IK gaan samenwerken, krijg je een leerarbeidsovereenkomst of arbeidsovereenkomst. Hierin staan afspraken over het aantal uren dat je werkt en je salaris.
  • Je werkt tussen de 24-32 uur, in wissel- en weekenddiensten;
  • Naast het werken bij Ons Tweede Thuis ga je één dag per week naar school, wij betalen jouw opleiding;
  • Wanneer je bij ons komt werken en leren wordt je afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring ingedeeld tussen FWG 25-30 van de CAO gehandicaptenzorg. Na certificering/diplomering ga je omhoog in salaris.
  • Vakantietoeslag van 8%;
  • Pensioen bij Zorg en Welzijn;
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • 144 vakantie uren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen;
  • De mogelijkheid tot het volgen van trainingen via GoodHabitz;
  • Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling;
  • Je kunt bij ons als leerling aan de slag, klik op de links voor meer informatie en probeer je zo goed mogelijk te oriënteren.

Sollicitatieprocedure

We ontvangen graag je motivatiebrief en CV. In jouw motivatiebrief lezen we graag:

  • Waarom je voor Ons Tweede Thuis kiest;
  • Waarom je naar de zorg voor mensen met een beperking wilt overstappen;
  • Welke doelgroep en opleiding/traject jou aanspreken.

We zijn echt benieuwd naar jouw motivatie en enthousiasme.

Als we een goede match tussen jou en Ons Tweede Thuis zien nodigen we je graag uit voor een (online) selectiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we of er een goede match is. Bij een positieve uitkomst volgt een tweede gesprek waarin we jouw talenten en achtergrond bespreken en bepalen welk traject (incompany, modulair of regulier) het beste bij jou past. We nemen ook de praktische zaken door. Daarna bezoek je de locatie en loop je een dienst mee. Als alles positief verloopt, kun je bij ons aan de slag!

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Waar kan ik me aanmelden?

Interesse om te leren en werken bij Ons Tweede Thuis? We zijn altijd op zoek naar nieuwsgierige nieuwe collega’s die bruisen van enthousiasme om de zorg voor mensen met een beperking naar een hoger niveau te tillen.

We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en eventuele ervaring. Ook mensen zonder zorgdiploma kunnen zich aanmelden. Bij een wederzijdse match hebben wij voor jou een passend traject. Neem contact op met Kim Pasman, onze Praktijkopleider, om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Lees de ervaringen van onze leerlingen en zij-instromers, onderaan deze pagina.

Solliciteer direct

Contactgegevens

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Kim Pasman – 0631142053 of k.pasman@onstweedethuis.nl

Ik wil op avontuur

Jeffrey de Dood
Persoonlijk begeleider in opleiding
KDC De Wollewei, Haarlem

Jeffrey de Dood (30) heeft zeebenen. Die krijg je vanzelf als je een tijdje op de grote vaart hebt gewerkt. Aan die zeebenen heeft hij niet zoveel in zijn huidige werk. Jeffrey is sinds 6 maanden persoonlijk begeleider in opleiding op Kinderdienstencentrum De Wollewei. Best een omschakeling voor iemand die de zeevaartschool heeft gedaan en […]

Lees meer
Lees meer over Ik wil op avontuur

Denise: “Het leerwerk-traject is vooral echt heel erg leuk. Ik kan het iedereen aanraden”

Denise
Assistent Begeleider
WV de Kwakel, de Kwakel

Ik ben vrij jong moeder geworden en ik was vroeger niet zo met mijn carrière bezig. Ik wilde er graag zijn voor mijn kind en werkte daarnaast parttime. Toen mijn zoon ouder werd, en er meer ruimte kwam in het gezin, ben ik – na wat omzwervingen in het bedrijfsleven – aan de slag gegaan […]

Lees meer
Lees meer over Denise: “Het leerwerk-traject is vooral echt heel erg leuk. Ik kan het iedereen aanraden”

Eurodice werkt en leert bij Ons Tweede Thuis

Eurodice Ceeder
Begeleider in opleiding
De Meijboom, Amsterdam

Ze komt uit Suriname, is 34 jaar, moeder van een dochter en werkt en leert bij Ons Tweede Thuis. Hoe ziet ze die combinatie, een opleiding Verzorgende IG MMZ en tegelijkertijd werken met cliënten op een voorziening. Eurodice: “Ik kwam een paar jaar geleden met mijn dochtertje naar Nederland. Ik wilde direct aan de slag […]

Lees meer
Lees meer over Eurodice werkt en leert bij Ons Tweede Thuis

Ilse begeleidt Mats tijdens zijn opleiding tot begeleider

Mats Bartels
Persoonlijk begeleider in opleiding
Kaj Munkweg, Hoofddorp

Mats Bartels (21) heeft het echt geprobeerd. Zijn eigen weg volgen en niet de zorg ingaan. Moeder Annemarie was regiobestuurder bij Ons Tweede Thuis en Mats koos voor een andere route: na de HAVO naar de school voor journalistiek in Utrecht. Een jaar lang genoot hij van het studentenleven. Om vervolgens tot de conclusie te […]

Lees meer
Lees meer over Ilse begeleidt Mats tijdens zijn opleiding tot begeleider