WAT WIL JIJ?

Iris is Assistent Begeleider: “we werken hier echt als team, dat is heel fijn”

Iris Anthony
Assistent Begeleider
De Marius Meijboom, Amsterdam

Iris Anthony is sociaal pedagogisch werker en overgestapt van kinderopvang en basisonderwijs naar woon- en logeerhuis Marius Meijboom, voor mensen met een ernstige meervoudige beperking in Amsterdam. Hoe ervaart zij haar werk?

Samenwerking en ondersteuning in team

“Het grootste verschil voor mij is dat ik nu met een groep cliënten werk. Niet meer één op één zoals ik eerder in het onderwijs en de kinderopvang juist wel deed. En hier werk ik veel meer in een team met collega’s. Dat geeft meer ondersteuning, samenwerking, gevoel dat je erbij hoort. Dat vind ik erg prettig. Inmiddels is dit voor mij bijna een tweede huis. Het bevalt me heel goed hier. De collega’s zijn prettig, er is veel warmte hier en gezelligheid.

Diversiteit

Ik wil wel de opleiding SPH voor de gehandicaptenzorg gaan doen. Mijn SPW heb ik op Curaçao gedaan en dat diploma heb ik hier opnieuw laten waarderen. Toen ik zestien jaar geleden naar Nederland kwam was ik negentwintig. Ik voel hier veel ruimte, dat is heel fijn. Als ik problemen heb, kan ik erover praten. Hier werken mensen uit allerlei culturen. Maar als je mij vraagt of we zoveel van elkaar verschillen? Ik vind van niet. We doen hetzelfde werk en daar hebben we allemaal plezier in. Allemaal in de zorg en dat bindt ons.

Mooie mix

We koken hier zelf en dan zie je de verschillende keukens van collega’s met een andere achtergrond. Dat vind ik mooi; soms Hollandse pot, dan weer couscous, dan weer pastechi – een gerecht van Curaçao. Ouders zijn hier trouwens altijd welkom. Ze mogen helpen met eten, met douchen, wat ze willen. Het zijn hun kinderen en het is fijn als je die band voelt.

Echt een team

Wat ik ook heel fijn vind is dat we echt als team werken. Iemand kan andere taken hebben, bijvoorbeeld als verpleegkundige of leidinggevende, maar dat voel je helemaal niet. We zijn gelijk aan elkaar en we zetten samen de schouders eronder.”