Kim en Nathalie

Tijd voor een opleiding

Best pittig als je werk én een opleiding doet, maar zo de moeite waard, vinden Kim Heuër en Nathalie van der Klugt. Beiden hadden al veel ervaring in de zorg en wilden zich verder ontwikkelen. De tijd was rijp voor een opleiding!
Nathalie heeft net de uitreiking van haar propedeuse van SPH bij HVA achter de rug: “Ik zit nu in het tweede jaar. De opleiding geeft veel verdieping. Ik ga op een andere manier kijken. Stel meer vragen, bijvoorbeeld waarom we iets op een bepaalde manier doen. Zelfreflectie is een groot onderdeel: wat doe ik en waarom. Ik ben enorm nieuwsgierig en wil van alles weten. Ik had dit echt nodig.” Kim beaamt het: “Het is erg leuk om weer een opleiding te doen. Ik leer een hele hoop, over mezelf en over mijn werk. Het is ook mooi dat ik alles kan toepassen in de praktijk.”

Aanpoten maar erg gemotiveerd

Kim doet de opleiding MMZ 4 van twee jaar. Dat is een opleiding die Ons Tweede Thuis opgezet heeft samen met het ROC en de Hartenkamp Groep. Kim: “Het is twee jaar aanpoten, zeker met twee kinderen. Maar twee jaar is te overzien. De opleiding zit goed in elkaar en wordt betaald door Ons Tweede Thuis. Ik zit in een kleine klas en we ondersteunen elkaar. We zijn allemaal heel gemotiveerd.”

Inspiratie

Ook Nathalie vindt het contact met studiegenoten erg belangrijk: “Ik werk de ene week vier dagen en de andere week drie dagen bij Groenhof en ga één dag naar school. Die schooldag is belangrijk voor me. De contacten met de anderen, de faciliteiten op de hogeschool zoals een bibliotheek, alles wat je in de lessen hoort.” “Ja”, vervolgt Kim, “tijdens zo’n schooldag leer je veel. Je inspireert elkaar en je oefent bijvoorbeeld in rollenspellen. Mijn opleiding is in company dus wij hebben les op locaties van Ons Tweede Thuis. Dat vind ik erg leuk.”

Ruimte voor ontwikkeling

Kim werkt een klein jaar bij Ons Tweede Thuis, Maccabiadelaan. Nathalie al 17 jaar. Waarom kozen zij ervoor om bij Ons Tweede Thuis te gaan werken of er te blijven werken? “Ons Tweede Thuis is een heel dynamische stichting. Er kan veel en er is ruimte voor ontwikkeling. Ik hoop dat er straks ook mogelijkheden zijn om nog verder door te groeien na mijn SPH-opleiding”, aldus Nathalie. Kim: “Ons Tweede Thuis is de leukste stichting waar ik gewerkt heb. Je kunt allerlei trainingen doen en krijgt de kans om je constant te ontwikkelen.”

Bekijk vacatures

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."