Wil mijn positieve energie delen

Thirza Meijer – Strijbis
Persoonlijk begeleider Schoolweg

Stage lopen in de gehandicaptenzorg

Wil jij ervaren hoe het is om te werken met mensen met een beperking? Kom stage lopen bij Ons Tweede Thuis en kijk of werken in de gehandicaptenzorg bij je past. 

Volg je een zorgopleiding? Wij hebben altijd een plek die past!

Volg je een zorgopleiding? Dan ben je van harte welkom om stage te lopen bij Ons Tweede Thuis. Tijdens een stage kun je kennismaken met het werk in de gehandicaptenzorg.  Op een van onze ruim 85 locaties is er altijd wel een plek die bij jou past. Wij begeleiden cliënten uit verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel, autisme, verstandelijke beperking of met een ernstig meervoudige beperking.

Of je nu een mbo-, hbo- of universitaire opleiding doet, óf een snuffelstage vanuit de middelbare school wilt lopen. Neem vooral contact op, dan kijken wat bij jou past en vinden we samen een passende plek.

Ook studenten van  niet-zorggerelateerde opleidingen zijn welkom!

Op ons Dienstencentrum in Aalsmeer zijn de ondersteunende diensten gevestigd, zoals HR, Communicatie, Vastgoed of Financiën. Ook op die afdelingen zijn wij geregeld op zoek naar stagiaires. Volg jij een passende opleiding en ben je op zoek naar een stage? Neem dan ook vooral contact op.

Eigen leerdoelen

Als je stage komt lopen bij Ons Tweede Thuis, word je begeleid door een werkbegeleider waar je met je vragen terecht kunt. Je krijgt alle ruimte om je opdrachten te doen en om aan de slag te gaan met jouw vragen en leerdoelen. Jouw werkbegeleider helpt je hierbij.

Stagevergoeding

Stagiaires die meer dan 150 uur stage lopen en meer dan drie maanden bij ons blijven, krijgen een stagevergoeding volgens CAO Gehandicaptenzorg.

Doorgaan na je stage?

Gaat het goed tijdens je stage, dan kunnen we kijken of je om aanmerking komt voor een BBL-plek. BBL is beroepsbegeleidende leerweg. Je kunt dan werken en leren tegelijk en je krijgt een salaris. Je kunt bij ons ook aan de slag in een bijbaan of vakantiewerk.

Let op: wij werken (voor BOL mbo-opleidingen) alleen samen met het ROCvA, ROC TOP, het NOVA college en MBO Rijnland. Volg je via een andere aanbieder een opleiding dan kunnen we dit helaas niet faciliteren.

Ik beantwoord je vraag graag!

Pauline Turenhout

Praktijkopleider

Silke is stagiair bij Ons Tweede Thuis

Silke Sassen
Stagiaire SPH
De Dijk, Amsterdam

Silke Sassen is stagiaire bij woon- en dagcentrum De Dijk. Ze zit in het derde jaar van de SPH-opleiding. Een groot deel van dat jaar bestaat uit een stage op een voorziening. Uit je comfortzone Silke: “Je ontwikkelt je hier heel snel doordat de doelgroep echt uitdagend is. Je moet constant handelen en grenzen aangeven. […]

Lees meer
Lees meer over Silke is stagiair bij Ons Tweede Thuis

Marissa loopt stage bij Ons Tweede Thuis

Marissa
Stagiaire hbo Social Work
Nieuweweg, Hoofddorp

Marissa zit in het derde jaar van haar opleiding en loopt stage van september 2019 tot juli 2020. Marissa loopt stage bij woonvoorziening Nieuweweg in Hoofddorp bij team D. Hier wonen wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking en autisme. Marissa loopt 32 uur in de week stage en heeft één dag school. De eerste dagen […]

Lees meer
Lees meer over Marissa loopt stage bij Ons Tweede Thuis

Laura en Danique lopen stage op het Dienstencentrum

Laura en Danique
Stagiaires HRM en Communicatie
Dienstencentrum, Aalsmeer

Danique is 17 jaar oud en volgt de mbo 4-opleiding Marketingcommunicatie bij het ROC van Amsterdam. Zij zit in het tweede jaar van haar opleiding en loopt stage op het Dienstencentrum van Ons Tweede Thuis bij de afdeling Communicatie. Laura is 21 jaar oud en volgt de mbo 4-opleiding Juridische Dienstverlening, ROC in Amstelveen. Laura […]

Lees meer
Lees meer over Laura en Danique lopen stage op het Dienstencentrum

100 dagen in dienst: Rosan

Rosan Warnaar
Stagiaire MBO Sport en Bewegen
Schoolweg, Ouderkerk aan de Amstel

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Rosan Warnaar. Ze is 20 jaar en studeert aan het ROC van Amsterdam. […]

Lees meer
Lees meer over 100 dagen in dienst: Rosan