Wil mij vertrouwd voelen met mijn team

Daan van Dijl
Persoonlijk Begeleider, De Dijk

Warm Welkom

Kies jij voor ons, dan zorgen wij ervoor dat jij je snel bij ons thuis voelt. Een warm welkom noemen we dat. In een periode van 60 dagen zorgen we dat je goed ingewerkt wordt in je functie en dat je je betrokken voelt bij de locatie en bij Ons Tweede Thuis als organisatie. Dat doen we op verschillende manieren:

Welkom-magazine

Voordat jouw eerste werkdag start, sturen we je het Welkom-magazine toe. Een magazine, waarin je alvast kennismaakt met Ons Tweede Thuis. Je vindt er leuke artikelen en ervaringsverhalen van collega’s, waarmee je inzicht krijgt in wie wij zijn, hoe we werken en wat we belangrijk vinden.

Welkom-magazine

Begeleiding door een buddy

Op je eerste werkdag word je verwelkomd door jouw buddy. Een collega die jou wegwijs maakt in de organisatie, begeleidt tijdens het inwerken en bij wie je terecht kunt met vragen en zaken die je opvallen. Er ligt ook een inwerkplan voor je klaar. Een overzicht van alle belangrijke (bespreek) punten die een nieuwe medewerker moet weten. Fijn voor de volledigheid, zo kunnen we niets vergeten.

Welkom-werkboek

Op je eerste werkdag ontvang je daarnaast het Welkom-werkboek. Dit werkboek geeft je praktische ondersteuning tijdens jouw eerste 60 dagen bij Ons Tweede Thuis. Het geeft structuur bij je inwerkperiode. Als je het boekje hebt doorgewerkt, verwachten we dat je een goed beeld hebt van wat je moet kunnen en kennen. Je vindt praktische informatie, opdrachten die jou helpen bij het leren kennen van de mensen, de organisatie en onze werkwijzen.

JIJ & IK Café

Na afloop van jouw Warm Welkom-periode, ontvang je een uitnodiging voor het JIJ & IK Café. In het JIJ & IK Café maken nieuwe medewerkers kennis met het managementteam van Ons Tweede Thuis. In een gezellige setting, wissel je van gedachten over zaken die jou opvallen, waarover jij je verbaast en vooral over waar jij kansen ziet om van Ons Tweede Thuis een nóg betere organisatie te maken.