Vakantiewerk? Ontzettend leuk

Vooral het contact met bewoners

Ons Tweede Thuis is blij met alle vakantiekrachten. Soms is het even wennen voor cliënten. Faiz wist het van tevoren zo net nog niet: “Ik had er best moeite mee vooral omdat ik niet kan praten”, vertelt hij via zijn spraakcomputer. Toen Yvonne en Sanne een maand bij Mozaïek aan het werk waren, bleek het een prima oplossing.

Ontzettend leuk

Zowel Sanne als Yvonne kunnen de ervaring bij Mozaïek goed gebruiken voor hun opleiding verzorgende IG en verpleegkunde. Sanne: “Ik heb stage gelopen met mensen met een verstandelijke beperking. Hier is een heel andere groep, mensen met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Verder leer ik nu met tilliften omgaan.” Yvonne: “Het is ontzettend leuk om hier te werken en heel leerzaam. Het werk zelf en vooral het contact met de bewoners.” Sanne knikt instemmend.

Balans

Faiz zei het al: hij had er best moeite mee. Hij vertelt verder: “Voor ons als cliënten is het ook niet makkelijk want je moet je overgeven.” Dat kunnen Sanne en Yvonne zich voorstellen. De cliënten zijn afhankelijk van wie hen verzorgen en als er opeens vakantiekrachten komen is dat even wennen. Dat het leuke jonge mensen zijn, maakt veel goed, blijkt wel uit Faiz’ sprekende ogen. Nog een aandachtspunt: “Er moet een goede balans zijn tussen vaste krachten en vakantiekrachten in de planning want als vaste kracht moet je toch wat alerter zijn met een vakantiekracht naast je. Die mag bijvoorbeeld geen medicatie doen en weet niet hoe te handelen bij onverwachte situaties. Als die balans er is in de diensten, dan zie ik alleen maar voordelen. Volgend jaar weer zo, graag,” aldus begeleider Det.

Contactgegevens

Recruiters
Sjoukje Bossenbroek
06-25711830
Mail Sjoukje

Martijn Smit
06-50192848
Mail Martijn

Werken en leren
BBL en BOL

Pauline Turenhout
Kim Pasman
0297-353871
stage@onstweedethuis.nl

"In de langdurige zorg leer je cliënten echt kennen.
Je loopt een stuk mee op hun levenspad."