Manon

Weer de schoolbanken in op je 42e, Manon deed het!

Al 20 jaar actief zijn als kapster en dan opeens het roer om. Dit is in het kort wat Manon Hofman heeft gedaan. Zij is sinds dit jaar werkzaam bij Ons Tweede Thuis als BBL-leerling. BBL? Jazeker: beroepsbegeleidende leerweg. Manon werkt drie dagen in de week op een dagcentrum voor cliënten met een ontwikkeling van 0-2 jaar. De andere dag gaat ze naar het ROC in Amsterdam voor de opleiding MMZ, mbo-niveau 4.

Leren én werken

“Als je zo lang als kapster actief bent dan kun je last krijgen van je fysiek. Dus ging ik op zoek naar iets nieuws.” Maar wat dan? Ze is creatief, houdt van zingen, beeldhouwen en wilde daar iets mee gaan doen. Tijdens een korte stage enkele jaren geleden was Manon al in aanraking gekomen met mensen met een beperking. “Hier wilde ik mee verder! Op internet heb ik organisaties en opleidingen gezocht. Het was voor mij erg belangrijk dat ik kon werken én leren. Er moest immers wel geld binnenkomen.”

Geweldige match

Op de website van Ons Tweede Thuis vond Manon wat ze zocht. Eén telefoontje bracht nog meer opheldering en ze werd uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek verliep positief en zo kwam Manon bij het dagcentrum terecht. Zij kan daar de hele dag haar creativiteit kwijt en op maandagmiddag treedt zij op voor de cliënten, een geweldige match!

Weer in de schoolbanken

De klas van Manon is erg gemêleerd en bestaat, hoe leuk, voor de helft uit mannen. De gemiddelde leeftijd ligt zo rond de 30, een combi tussen schoolverlaters en mensen met een werkhistorie. Manon was in geen jaren meer op school geweest en moest in het begin wennen aan het digitale tijdperk. “Een schoolapp, Sharepoint op je telefoon, digitale aantekeningen en alles op je laptop doen, pfff. Bovendien heb je tegenwoordig een pasje nodig om het gebouw binnen te komen. In de klas helpen we elkaar. Leuk om te horen hoe alles geregeld is bij anderen, de verschillen te merken en dan ben ik blij dat het bij Ons Tweede Thuis goed op de rails staat. Op de opleiding heeft Ons Tweede Thuis ook een goede naam. ‘Oh, zit je bij Ons Tweede Thuis, dan komt het wel goed’.” Manon wordt vanuit de dagbesteding begeleid door een vaste begeleider. Bij het ROC helpt haar mentor bij de digitale werkomgeving en bij eventuele problemen tijdens de studie.

Waarom Ons Tweede Thuis

Manon: “Vanwege de frisse, jonge uitstraling van de organisatie. De locaties zijn hier modern en alles is volgens de regels georganiseerd.”

Bekijk vacatures

Contactgegevens

Sjoukje Bossenbroek
Recruiter
06-25711830
Mail Sjoukje 

Sebas Koeter
Recruiter
06-31665057
Mail Sebas

"Je doet het hier samen, dus met elkaar.
Dat ervaar ik hier heel sterk. We vullen elkaar aan."
Ons Tweede Thuis gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close