WAT WIL JIJ?

Zorgzame aanpakkers zijn welkom bij Ons Tweede Thuis

Sjoukje Bossenbroek en Martijn Smit
Recruiter
Dienstencentrum, Aalsmeer
Sjoukje en Martijn zijn Recruiters bij Ons Tweede Thuis. Zij vertellen in dit artikel welke eigenschappen belangrijk zijn als je in de gehandicaptenzorg wil werken

Archeoloog, dat wilde Martijn Smit worden toen hij jonger was. Sjoukje Bossenbroek wilde graag iets met kinderen doen. Soms loopt het leven anders. Martijn werd geen archeoloog en Sjoukje werkt niet met kinderen. Ze zijn collega’s geworden bij Ons Tweede Thuis. Als recruiters zijn zij verantwoordelijk voor de strategie bij het vervullen van openstaande vacatures. Dat doen ze op een creatieve en vernieuwende manier. Misschien wel juist omdat ze uit ervaring weten dat een loopbaan soms een verrassende wending kan nemen.

Ervaring net zo waardevol als een diploma

Voor Sjoukje en Martijn zijn diploma’s en cv’s niet altijd leidend. Iedereen met serieuze interesse in de gehandicaptenzorg is dan ook welkom om te komen kijken en een dag mee te draaien. Sjoukje: “Locatiebezoek levert veel meer informatie op dan een sollicitatiegesprek. Dat geldt voor ons én voor mensen die overwegen om bij ons te komen werken. Vaak hebben mensen een bepaald beeld bij wat we doen, en komt dat niet overeen met de werkelijkheid. ‘ Martijn vult aan: ‘Of juist een beeld van zichzelf dat niet strookt met de functie waar ze op solliciteren. “

Zorgzame aanpakkers

Bij Ons Tweede Thuis staan de deuren wagenwijd open voor zorgzame aanpakkers. Het bewijs voor die karaktereigenschappen kan op verschillende manieren worden geleverd. Met een diploma, maar ook met (vrijwilligers)werk waarin ervaring is opgedaan met de doelgroep, of een motivatie waaruit blijkt dat iemand een weloverwogen keuze maakt. Wie nog geen diploma heeft kan, bij gebleken geschiktheid, worden opgeleid.

De ideale medewerker bestaat niet

Er is geen standaard voor de ideale medewerker. Martijn: “Bij Ons Tweede Thuis werken we met veel verschillende doelgroepen, en is er dus ook werk voor verschillende karakters. De één is geschikt als persoonlijk begeleider, de ander als verzorgende.” Sjoukje deelt die mening maar ziet wel één belangrijke overeenkomst: ‘We zoeken mensen die een stap vooruit doen in plaats van achteruit als er iets aan de hand is; mensen die zien waarom cliënten op een bepaalde manier reageren en die daar mee om kunnen gaan.‘

Realistisch beeld van het werk

Geïnteresseerden zijn dus van harte uitgenodigd om te komen kijken, maar het is fijn als mensen al een realistisch beeld hebben van wat ze gaan doen. Martijn: “Als je weet dat je moeite hebt met het wassen van mensen, dan moet je je afvragen of de gehandicaptenzorg iets voor jou is. Of als je blokkeert als er iets onverwachts gebeurt. In een telefonisch gesprek leg ik altijd uit wat de meest voorkomende werkzaamheden zijn. Die eerlijkheid is belangrijk. Alleen dan breng je een goede match tot stand, en kun je een vacature duurzaam invullen. Het is fantastisch werk, maar het beeld van de hele dag knippen, plakken en liedjes zingen met cliënten klopt niet. En dat beeld hebben sommige sollicitanten wel. Het is goed om je dat te realiseren als je contact met ons opneemt. Sjoukje: “We vinden het leuk om innovatief te zijn en out of the box te denken. Als het is gelukt, we een goede match tot stand hebben gebracht, en horen dat iemand echt op zijn plek zit , zowel werkinhoudelijk als persoonlijk in het team, dan geeft dat wel een kick. We hebben sowieso veel aandacht voor werkplezier bij Ons Tweede Thuis. We vinden het daarom belangrijk dat iemand in een gezellig team werkt, waarin hij of zij zijn talenten en positieve energie kwijt kan.

Warm Welkom

Wie bij Ons Tweede Thuis aan de slag gaat wordt gekoppeld aan een buddy. Dat is de persoon aan wie je al je vragen kunt stellen en die jou inwerkt. We vinden het belangrijk dat we jou niet alleen vertellen wat jij moet doen, maar ook van jou horen wat jij meeneemt. Wat kunnen we van jou leren? Waar ben je goed in? En als je een tijdje bij ons werkt zijn er vast dingen die je opvallen. We vinden het fijn als je die frisse blik met ons deelt. Zie je iets dat anders of beter kan? Laat het vooral weten. We zetten jouw talent en energie graag in om onze organisatie nog mooier te maken. We zijn een zelf-organiserende organisatie met een cultuur waarin we elkaar versterken en aanmoedigen.

Is jouw loopbaan toe aan een wending? Ons Tweede Thuis zoekt nieuwe medewerkers

Enthousiast geworden over werken bij Ons Tweede Thuis? Neem contact op met Sjoukje of Martijn voor een vrijblijvende kennismaking.