WAT WIL JIJ?

100 dagen in dienst: Karin

Karin Scherpenzeel
Applicatiebeheerder EDC
Dienstencentrum, Aalsmeer

In de rubriek 100 dagen interviewen we collega’s die 100 dagen in dienst zijn. We vragen ze naar hun ervaringen. Wat vind je leuk, wat valt je op en wat gaat goed en wat kan beter? Vandaag is het de beurt aan Karin Scherpenzeel: “ik werk nu alweer 100 dagen als applicatiebeheerder ECD bij Ons Tweede Thuis. De tijd is voorbij gevlogen. Na eerst drie dagen op kantoor te zijn ingewerkt door mijn direct ICT-collega’s, moest ik hele dagen vanuit huis gaan werken vanwege de corona-lockdown. Als ICT-er mag dat geen probleem zijn maar je krijgt er wel een heel 2-dimensionaal beeld van je collega’s van.

Werken op afstand

Ik vind het persoonlijk wel een gemis om op afstand te moeten werken. Geen kleine gesprekjes bij het koffiezet apparaat bijvoorbeeld. Daardoor heb ik ook nog niet zo’n band met Ons Tweede Thuis. Hiervoor werkte ik bij een klein familiebedrijf (met 38 collega’s) in mijn eigen woonplaats. Lekker kneuterig, en ik voelde me daar zo thuis, dat ik regelmatig mijn kantoor probeerde te openen met mijn eigen huissleutel.

Face to face

Ik zie er echt naar uit dat we weer met z’n allen bij elkaar werken. Je hoort dan ook eerder wat er speelt bij je collega’s. Dat heeft vaak invloed op andere projecten en processen binnen ICT. Daarnaast heeft het voor mij echt meerwaarde om de gebruikers van het ECD (Plancare of ONS) ‘face-to-face’ te spreken over waar ze tegenaan lopen.

Nieuw ECD

Ondertussen heb ik al veel geleerd over ‘de zorg’. Dat is belangrijk om te begrijpen hoe zo’n ECD in de praktijk gebruikt wordt. Zeker nu we bezig zijn met een grote vernieuwingsslag. We hebben net drie demodagen gehad van nieuwe ECD’s . Het hele keuzetraject en straks de migratie naar een nieuw ECD is ontzettend leuk en uitdagend. Daar komt zo enorm veel bij kijken. Ik denk dat een nieuw ECD wel even wennen zal worden voor iedereen, maar ook een grote verbetering zal zijn in bijna alle opzichten. Uiteindelijk moet een applicatie je werk makkelijker maken. Het is echt leuk om daaraan mee te werken. Nu al 100 dagen, maar graag zo snel als het kan “intramuraal!”